Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Gabriel Bota, acuzat că şi-a omorât cu sânge rece colegul de apartament, va fi predat autorităţilor germane

Publicat

Tânărul din Cugir acuzat de omor deosebit de grav în Germania a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia. Instanţa a dispus executarea mandatului european de arestare emis de autorităţile germane şi arestarea preventivă a lui Gabriel Bota, pentru 29 de zile în vederea predării acestuia către autorităţile judiciare din străinătate.

Gabriel Bota este principalul suspect de producerea unei crime ce a avut loc în Germania în 26 septembrie 2011. Acesta este acuzat de moartea unui cetăţean german în vârstă de 42 de ani. Victima a fost găsită moartă prin strangulare, în 26 septembrie 2011, în baia apartamentului său din Germania. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Gabriel Bota ar fi părăsit ţara la începutul lunii septembrie 2011 şi a plecat în Germania, unde s-a cazat în apartamentul unui cetăţean german, pe care îl cunoscuse pe internet. În 26 septembrie 2011, neamţul a fost descoperit mort în baia apartamentului pe care îl împărţea cu Bota. Cauza decesului a fost strangularea, dar pe corpul victimei au fost descoperite mai multe lovituri. După ce şi-a lăsat fără viaţă colegul de apartament, românul i-a furat cheile locuinţei şi mai multe bunuri şi a dispărut. Gabriel Bota era dat în urmările generală şi a fost identificat joi, în Cugir.

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia în această cauză:

„Azi, 20.01.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la Gabriel Petre B., de 27 de ani, cetăţean român cu domiciliul în localitatea Cugir, judeţul Alba, şi a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare a persoanei solicitate şi predarea acestuia către autoritatea judiciară competentă din Germania. În vederea predării, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 29 de zile.

Pe numele tânărului autorităţile judiciare germane au emis la data de 12.10.2011 un mandat european de arestare sub acuzaţia săvârşirii în Germania a infracţiunilor de omor calificat în conexitate cu tâlhărie cauzatoare de moarte, pedeapsa prevăzută de legea penală germană pentru aceste fapte fiind detenţia pe viaţă.
Tânărul este suspectat că la data de 26.09.2011, aflat în locuinţa victimei, cetăţean german din Berlin, a exercitat acte de violenţă asupra acestuia, respectiv a sugrumat-o, i-a cauzat mai multe tăieturi pe gât, provocându-i totodată leziuni prin aplicarea de lovituri cu un corp contondent în zona capului, leziuni în urma cărora victima ar fi decedat. Înainte de a părăsi locuinţa acuzatul ar fi sustras din locuinţa victimei telefonul mobil al victimei, cheile apartamentului şi un card”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax