Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Incendiu la anexa unei şcoli din localitatea Cunţa. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Publicat

pompier

Pompierii au intervenit vineri, începând cu ora 21.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şcoală din localitatea Cunţa. Focul a cuprins o anexă a clădirii, unde se afla centrala termică.

Potrivit ISU Alba, este vorba despre o centrală termică pe lemne, astfel că nu a existat pericol de scurgeri de gaze. Focul a fost localizat şi nu a fost risc de a se extinde.

Se pare că incendiul a pornit de la nişte jar scos din soba cu lemne în zona uşii de termopan a clădirii care adăpostea centrala termică. A ars uşa de termopan şi nu s-au înregistrat victime, întrucât oamenii din zonă au acţionat prompt cu stingătoare.

UPDATE: În urma unei inspecţii amănunţite, s-a constatat că, din cauza temperaturii generate de incendiu, unele componenete ale centralei termice au fost afectate semnificativ. Sistemul de încălzire a şcolii este, deci, afectat şi va fi întrerupt în zilele următoare, timp în care vor fi înlocuite componentele afectate. Problema se va soluţiona cel mai probabil până joi.

Vă prezentăm comunicatul ISU Alba: „Garda de intervenţie Sebeş a intervenit în data de 20.01.2012, începând cu ora 21,12, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Cunţa, care adăpostea centrala termică şi o magazie de lemne. La sosirea pompierilor militari la faţa locului, incendiul se manifesta la uşa de acces în încăperea centralei termice, iar asupra focului acţionau angajaţi ai şcolii şi SVSU Şpring. În incendiu au ars cablurile de alimentare cu energie electrică a centralei, deşeuri de material lemnos existent în încăpere, uşa de acces în încăpere şi uşa dintre încăperea centralei şi magazia de lemne. Temperatura dezvoltată de incendiu a degradat circuitele electrice şi electronice ale centralei, precum şi componentele  din material plastic ale acesteia. Datorită intervenţiei prompte, incendiul nu s-a propagat la clădirea şcolii şi la celelalte clădiri învecinate, bunurile salvate fiind aproximate la 700.000 lei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, datorită  cenuşii şi a jarului  depozitate într-un vas, în interiorul încăperii şi a materialelor combustibile existente în imediata apropiere a acestuia.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax