Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Inspector al DGFP Alba, reţinut de procurorii DNA. Florin Gabriel Mihăilescu este acuzat de luare de mită

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba a fost vizitată din nou, luni, de procurorii DNA. De acestă dată, cel invitat la audieri este inspectorul de specialitate Florin Gabriel Mihăilescu. Acesta se afla în subordinea directorului Cornel Suciu, pe post de consilier superior şi avea atribuţii de control fiscal al societăţilor comerciale. Tot în cursul zilei de luni, Mihăilescu a fost reţinut de procurori, pentru luare de mită.

Mihăilescu a fost chemat la audieri la sediul DNA, iar faptele în legătură cu care acesta este cercetat s-ar fi petrecut în urmă cu 3 ani. Potrivit directorului Cornel Suciu, la sediul DGFP Alba au venit, luni dimineaţa, doi procurori care i-au prezentat inspectorului citaţia. Atunci nu au fost ridicate nici un fel de documente din cadrul instituţiei.

Florin Mihăilescu locuieşte în Alba Iulia şi deţine pe numele său un apartament în oraş şi o casă în construcţie la Ciugud.

UPDATE: Florin Gabriel Mihăilescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită. Conducerea DGFP Alba a emis următorul comunicat de presă:

Vă comunicăm faptul că instituţia noastră a fost informată de DNA Alba că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Mihăilescu Florin Gabriel, consilier superior în cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală a DGFP ALBA, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore”.

Vă prezentăm şi comunicatul DNA în această cauză:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale față de inculpatul MIHĂILESCU FLORIN GABRIEL, inspector în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Alba, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 14 mai 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax