Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | JOI: Exerciţiu de alarmare publică în zona Aiud. Aplicaţii în caz de inundaţii şi incendiu. Vezi locaţiile

Publicat

Joi, 23 mai, începând cu ora 11.30, la Aiud se desfăşoară un exerciţiu de alarmare publică, în cadrul „Activităţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”.

În cadrul acestui exerciţiu vor avea loc trei aplicaţii:

– pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase de genul inundaţiilor pe Valea Aiudului – la podul de lângă ştrand;

– pentru evacuarea populaţiei şi a bunurilor materiale din zona inundabilă – pe strada Câmpului;

–  pentru evacuarea elevilor, în cazul producerii unui incendiu – la Colegiul Tehnic Aiud.

În cadrul acestor aplicaţii se vor acţiona sirenele electrice.

“Nu intraţi în panică la auzul acestor avertismente, întrucât este doar un exerciţiu de alarmare publică”, este mesajul organizatorilor.

UPDATE: Reprezentanţii ISU Alba transmit că “în baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2013, în data de 23 mai 2013, în localităţile Miraslău, Aiud şi Rădeşti va avea loc, începând cu ora 9.00, un exerciţiu cu tema <Activitatea autorităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici de la nivel local şi judeţean pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă, inundaţii de amploare în localităţile Aiud, Miraslău şi Rădeşti>.

Participanţi la exerciţiu: membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Aiud, Rădeşti şi Miraslău şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă  Aiud, Rădeşti şi Miraslău, Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, Crucea Roşie Alba, Eon Gaz, S.C. Electrica, S.C. Apa CTTA Alba, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, Poliţia Locală Aiud, Romtelecom SA Alba, Serviciul de Ambulanţă Aiud.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de inundaţii în localităţiile Aiud, Miraslău şi Rădeşti.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax