Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, în vizită în judeţul Alba. Şedinţă de lucru la OIR POSDRU Centru

Publicat

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici s-a aflat în Alba Iulia, în vizită de lucru. Aceasta a participat la o întâlnire cu prefectul de Alba, Ştefan Bardan şi, ulterior, cu directorul OIRPOSDRU Centru, Dorin Nistor, în cadrul unei şedinţe de lucru la sediul organismului intermediar.

La întâlnirea de la instituţia Prefectului au participat prefectul Ştefan Bardan şi preşedintele ANOFM, Rodica Andronescu. Vizita noului ministrul al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici reprezintă prima deplasare în judeţ a unuia dintre membrii noului Guvern.

La Instituţia Prefectului Alba, s-a discutat despre relaţiile de lucru şi de colaborare dintre minister şi instituţiile subordonate, cu reprezentare în judeţ. S-a subliniat importanţa implicării fiecărui factor de decizie şi parteneriatul între administraţia centrală, cea judeţeană şi locală şi societate în depăşirea problemelor sociale, comune României şi Europei.

Prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, a declarat la sfârşitul întâlnirii: „Mă bucură vizita în judeţul nostru a noului ministru al muncii. Instituţia Prefectului este pregătită să contribuie cu eficienţă la realizarea obiectivelor din programul de guvernare a noului Cabinet”.

Claudia Boghicevici a alocat câteva minute la finalul întâlnirii cu conducerea OIR POSDRU pentru declaraţii de presă

„Am venit aici să cunosc oamenii care muncesc pentru atragerea de fonduri structurale. Există multe suspiciuni asupra instituţiei AMPOSDRU şi a OIR-urulor din ţară şi ne-am propus ca în această perioadă să recredibilizăm instituţia. Corpul de control al ministrului se află deja în ţară, în teritoriu,  pentru că dorim să verificăm aceste suspiciuni şi să acordăm sprijinul nostru instituţiilor statului care  au atribuţii de verificare a atragerii fondurilor europene. Obiectivul nostru concret este acela de a repune în plată fondurile structurale. Am luat câteva măsuri concrete pe care le-am discutat şi la Alba Iulia. Vrem să întocmim o listă de proiecte ineficiente care nu şi-au atins indicatorii şi obiectivele. Aceşti beneficiari trebuie să nu mai aibă acces la fondurile europene„.

Ministrul Muncii nu a dorit să nominalizeze încă câteva dintre acele proiecte care nu şi-au atins indicatorii şi care vor fi trecute pe lista neagră a Ministerului.

Boghicevici a declarat că intenţionează să redeschidă helpdesk-urile la nivelul OIR-urilor, pentru a facilita accesul potenţialilor beneficiari de fonduri europene la informaţii de ordin intern:

„Al doilea pas pe care mi l-am propus în această perioadă este acela de a oferi un suport unitar beneficiarilor prin redeschiderea helpdesk-urilor şi de a oferi audienţă. Oamenii trebuie să poată veni aici şi să stea de vorbă, să li se explice pentru că a existat prea mult mister în jurul acestor OIR-uri. Al treilea pas pe care ni l-am propus este acea declaraţie antifraudă pe care beneficiarii şi funcţionarii trebuie să o realizeze astfel încât să nu există nici o îndoială că le-a fost solicitat un beneficiu direct sau indirect legat  de punerea în plată, de aplicaţiile respective. Am făcut paşi concreţi, am mobilizat tot personalul din AM POSDRU, am făcut protocoale de colaborare cu OIR-urile şi am reuşit să realizăm acele vizite la faţa locului care ne-au fost imputate că le-am realizat în terme. Toate  observaţiile evaluatorilor au fost luate în considerare şi transformate în acte adiţionale în contracte, iar obiectivul major este acela de a atrage fonduri structurale pentru că sunt conştientă că fiecare euro pe care noi îl atragem este şansa la un loc de muncă şi şansa pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor în ultima perioadă, cu condiţia clară ca aceste fonduri să fie bine gestionate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nasu

    vineri, 24.02.2012 at 13:51

    d-na ministru ,cum ramane data reluarii platilor …jumatatea lunii martie cum zice nistor sau sfarsitul lunii aprilie !!! ..de ce nu vapuneti de acord cu acest …sef de meserie !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax