Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Minoră de 13 ani, dispărută în apele râului Mureș, la Uioara de Sus. Echipele de intervenție au găsit corpul neînsuflețit

Publicat

isu

interventie ISU rau barca pneumatica O minoră în vârstă de 13 ani a fost căutată de echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști, în zona Uioara de Sus, după ce, sâmbătă seara, un pescar a anunțat că aceasta ar fi dispărut în apele râului Mureș. Duminică, 2 august, în jurul orei 11.00, pompierii au găsit şi scos din apă corpul fără viaţă.

Au fost organizate echipe de intervenţie care au demarat căutările. ISU Alba a anunţat că Detaşamentul de pompieri Aiud a acţionat în zonă cu ajutorul unei bărci pneumatice.

Din primele informații se pare că minora de 13 ani se afla la scăldat, pe râul Mureș, în zona localității Uioara de Sus, împreună cu o soră și cu doi verișori. Sora ei este cea care a alertat un pescar cu privire la faptul că fetița a intrat în apă și nu a mai ieșit. La rândul său acesta a alertat echipele de intervenție.

UPDATE: Căutările au continuat sâmbătă seara, până la lăsarea întunericului. Duminică dimineața, începând cu ora 08.00, echipele de intervenție au reluat căutarea minorei, pe cursul râului Mureș.

Minora de 13 ani care a dispărut sâmbătă, 1 august, în apele râului Mureș, se numește M.P.S. și este din satul Cornești, comuna Gârbău, județul Cluj. Aceasta venise la rude, în Ocna Mureș.

UPDATE 2: Duminică, 2 august, în jurul orei 11.00, echipele de intervenție au găsit corpul neînsuflețit al minorei de 13 ani dispărută în apele râului Mureș, la aproximativ 50 de metri în aval.

Potrivit ISU Alba, echipa de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud a fost solicitată să intervină vineri, la ora 16.56, pe raza localității Uioara de Sus, pentru căutarea unei minore în vârstă de 13 ani dispărută în apele Râului Mureș.

Pompierii militari au intervenit cu un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și o barcă pneumatică, dar fetița nu a fost găsită.

În dimineața zilei de 2 august, ora 08.30, s-au reluat căutările pe Râul Mureș. În jurul orei 11.00, trupul minorei de 13 ani a fost găsit și scos la mal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax