Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Miting de zi scurtă, la Alba Iulia. Vineri, doar 25 oameni s-au strâns la Monumentul Revoluţiei

Publicat

Albaiulienii s-au strâns din nou, pentru a protesta în stradă şi a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului. Însă s-a dovedit a fi un miting de „zi scurtă” de vineri, imediat după ora 16.00 doar un grup de 12 oameni fiind prezenţi în faţa Monumentului Revoluţiei de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. Aceştia au scandat „Veniţi cu noi, ca în 22!”. Până la sfârşitul protestului, înainte de ora 18.00, au fost 25 de manifestanţi din care în jur de 6 erau copii..

Un miting mai important se anunţă pentru duminică, la Alba Iulia, când numărul de manifestanţi se aşteaptă a fi mai mare. Punctul de pornire pentru marşul de protest din 22 ianuarie este Hotel „Cetate”, începând cu ora 16.00.

UPDATE, Ora 16.20: La Monumentul Eroilor, se strâng mai mulţi protestatari. Acum numărul lor a ajuns la 17. „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!”, „Cianură pentru dictatură!”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, „Jos Băsescu!” sunt mesajele scandate.

UPDATE, Ora 16.38: Printre manifestanţi se află şi Rareş Buglea şi alţi liberali. Protestul este monitorizat de un echipaj de jandarmi.

UPDATE, Ora 17.00: S-au strâns aproximativ 25 de manifestanţi. Strigă „Să moară Băsescu, la fel ca Ceauşescu!”, „Băsescu nu uita, te-aşteaptă Târgoviştea!”, „Hoţii, hoţii!”. Un copil de 12 ani, prezent printre protestatari, a spus că a ieşit în stradă pentru că nu are bani să-şi cumpere caiete şi că părinţii se descurcă foarte greu din punct de vedere material. Pe pancarta sa este scris: „Vrem un viitor mai bun! Jos Băsescu!”.

UPDATE, Ora 17.26: Grupul de manifestanţi continuă să scandeze lozinci anti-Băsescu şi anti-guvernamentale, în aceeaşi locaţie: „Piticul şi chiorul au furat poporul!”, „Libertate! Libertate!”, „Aveţi copii acasă, fiţi de partea noastră!”.

UPDATE, Ora 17.46: Protestul s-a încheiat. Manifestanţii se reîntâlnesc duminică.

Foto-video: Vali Ciontea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax