Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: O fată de 9 ani din Oradea a căzut de pe telescaun, pe pârtia Piatra Grăitoare, zona Arieşeni-Vârtop

Publicat

Un accident s-a petrecut pe Pârtia Piatra Grăitoare de la Arieşeni – Vârtop, în judeţul Bihor, duminică după-masa, în urma căruia o fată în vârstă de 9 ani, din Oradea a suferit o fractură de femur. Aceasta nu a reuşit să coboare la timp din telescaun şi a căzut, de la o înălţime de 7-8 metri.

Potrivit martorilor aflaţi pe pârtie la momentul incidentului, însoţitorii minorei au coborât de pe telescaun, în vârful pârtiei, însă fata nu a reuşit să îi însoţească la timp. Când a încercat să tragă din nou bara de protecţie a telescaunului, după ce o persoană care se afla alături de ea a coborât, pentru a-şi continua transportul până la baza pârtiei, a alunecat şi a căzut, de la o înălţime de 7-8 metri. Echipajele „Salvamont” Bihor au intervenit la faţa locului.

Potrivit reprezentanţilor „Salvamont” Bihor, starea victimei este stabilă, echipaje de Ambulanţă acordându-i primul ajutor.

Duminică, în zona pârtiilor din Arieşeni, în judeţul Alba, au fost semnalate doar incidente minore, până la orele 15.00, care s-au soldat cu entorse sau leziuni minore.

UPDATE: Tatăl fetei accidentate pe Pârtia Grăitoare din Vârtop a făcut următoarele precizări: „Fetiţa era însoţită de mine, eram la a treia tură de urcare, din biletul de şase achiziţionat. Ea nu a avut intenţia de a se întoarce cu telescaunul. A fost agăţată şi trasă de telescaun, până la înălţimea de 7-8 metri, de unde a căzut. Fiind lângă ea în momentul în care a fost trasă de telescaun, am încercat mai întâi să o prind, iar apoi să ajung la butonul de oprire a instalaţiei, care este poziţionat pe peretele barăcii de supraveghere”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Lucian

    luni, 09.01.2012 at 19:42

    fotografia nu este cea de la accidentul la care faceti referire…fetita , spre norocul ei purta casca de protectie…eu am fost prima persoana care a ajuns la fetita in urma caderii de pe telescaun…un vot de blam pentru adiministratia telescaunului, intrucat nu exista suficiente panouri de informare pentru utilizarea instalatiei; o parte din vina o poarta si parintii fetitei, care nu au reactionat adecvat in cazul de fata…

    • moderatorul de serviciu

      luni, 09.01.2012 at 20:44

      asa este. ne cerem scuze, este o fotografie de arhiva. nu avea cum sa ajunga fotograful nostru acolo. a fost la cealalta partie in acel moment. O parte din vina, aveti dreptate, o au administratorii telescaunului. spre exemplu, la telescaunul din parang, atat la plecare, cat la sosire, se afla cate un angajat care ajuta copii si femeile sa se urce sau sa coboare de pe telescaun. Atunci cand, din cauza bagajelor sau a schiurilor, pasagerii au probleme, operatorul respectiv opreste telescaunul, pentru cateva secunde sau pune mana pe schiuri, pe copii si ii ajuta.

      • Attila

        marți, 10.01.2012 at 23:01

        Am fost prezent la incident, dupa mai putin de 1 minut. Eram la 5-6 scaune distanta. Urcam cu telescaunul si am observat fetita cazuta, si cativa oameni care se apropiau sa-i ofere ajutor.
        Nu stiu cat este de adevarat ca fetita nu a apucat sa coboare. Fetita avea casca si clapari, dar nu am vazut schiurile prin apropiere.
        Eu imi cobor copilul din telescaun de fiecare data. Nu inteleg cum au coborat parintii fetei fara sa-si fi vazut copilul in siguranta. Din discutiile de la fata locului, auzeam ca defapt fetita trebuia sa coboare cu telescaunul.
        De altfel la coborarea din telescaun exista o persoana care putea opri telescaunul imediat in caz de probleme (si persoana in cauza era la locul lui). Mie mi s-a prins o chinga de la haina si nu puteam cobori, si imediat au oprit scaunul.
        Oricum, mi s-a parut destul de intarziata si reactia salvamontului. Era o persoana prezenta care solicita in disperare ajutor. Erau chemati salvamontisti care erau toti a baza partiei.
        Pana a ajuns ambulata, fetita a fost transportata la baza partiei. A durat destul de mult stabilizarea fetitei, dar este bine ca a scapat usor.
        Din punctul meu de vedere, telescaunul este unul destul de sigur si nu cred ca exista posibilitate de accidente daca se utilizeaza corespunzator.

  2. Claudiu

    luni, 09.01.2012 at 20:52

    Ai dreptate Lucian. Telescaunul de acolo e foarte modern si misto insa cei care il administreaza si mai ales cei care il opereaza sunt niste neciopliti. In loc ca grija lor principala sa fie siguranta celor care folosesc telescaunul ei nu fac decat sa grabeasca utilizatorii sa urce mai repede pentru a face cat mai multi bani. Sunt necivilizati, vorbesc urat si tutuiesc pe toata lumea. Nu incetinesc sau nu opresc instalatia pentru a-i ajutanpe cei mai putin indemanatici. Eu sper ca parintii fetei ii vor da in judecata si le vor cere daune substantiale. Sa se invete cum trebuie sa se poarte cu cei care le platesc bilet. Si cred ca procuratura ar trebui sa se autosesizeze in cazul fetei accidentate.

  3. Dioszegi Ludovic

    vineri, 20.01.2012 at 15:13

    Buna ziua. Sunt tatal fetitei si doresc sa vin cu cateva precizari : fetita a urcat petru a schia, avand echipamentul complet (casca de protectie ne-a salvat probabil de accidentarile mai grave). Ea a fost agatata de telescaun, tarata de scaun si dusa pana la inaltimea de 7m. Nu a vrut sa coboare cu telescaunul, nu s-a reasezat pe telescaun, nu a incercat sa traga bara de protectie. Am coborat impreuna de pe scaun si ea a fost trasa inapoi de scaun. A ramas agatata sub scaun. Daca exista martori care au vazut exact ce s-a intamplat, ii rog sa ma contacteze la adresa de email : lajos.dioszegi@lotus-center.ro. Multumesc.

  4. Assiza

    luni, 23.01.2012 at 14:52

    Ar fi bine ca la coborarea de pe telescaun sa fie o persoana care sa ofere ajutor celor care nu se descurca.Si eu,incepatoare fiind, am avut emotii la coborare dar am fost ajutata de profesorul de ski.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax