Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Percheziții DIICOT în Alba și alte 9 județe. Un membru al grupării Anonymous din Alba Iulia, reținut de oamenii legii

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, constituită din 14 persoane, sens în care au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa  şi Târgu Mureş.

Tânărul din Alba Iulia se numește Mihai Picoș. Pe pagina personală de Facebook, acesta promovează mișcarea anti-ACTA și este unul dintre organizatorii protestului anti-ACTA la Alba Iulia, în luna februarie. Mihai Emil Picoș are 26 de ani. În orașul nostru, gruparea Anonymous este responsabilă de spargerea  site-ului Primăriei Alba Iuliei și Poliției Române. Tânărul locuiește în Alba Iulia iar în această dimineață a fost ridicat de oamenii legii din apartamentul său pentru audieri.

Potrivit DIICOT Alba Iulia, acțiunea a fost derulată cu sprijinul Jandarmeriei Române iar audierile nu se vor desfășura în orașul nostru.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind  învinuitul  Gabriel Băleasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Acesta, împreună cu învinuiţii  Fábián Gábor şi Mihai Emil Picoş a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic.

Gruparea a desfăşurat o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul online a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România, cât şi din străinătate.

Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă.

Activitatea infracţională  a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet  vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi  implementării de noi măsuri de securitate .

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse în vederea audierii  12 persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea  infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice  şi  transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, prev. de art.  42 alin. 1, 2, 3 şi art. 44 alin. 1, 2  din Legea nr. 161/2003.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O . – S.C.C.I. şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. vali

    marți, 29.05.2012 at 10:24

    se pare ca nu erau asa de buni precum se credea

    • Ilie

      marți, 29.05.2012 at 18:19

      mda .. rand pe rand vine randu la toti :)))

      • Paul

        miercuri, 30.05.2012 at 11:14

        fii sigur de asta :)…numai ca de Mihai mi-e putin cam mila…ca imi este prieten 😐

        • lory

          miercuri, 30.05.2012 at 14:42

          si mie mie mila ca este fratele meu si stiu ca este baiat de treaba

  2. Edoardo

    miercuri, 01.01.2014 at 18:55

    Asta nu era de la Anonymous , in primul rand nu ar avea cum sa fie prins daca chiar era de la gruparea respectiva era mult mai atent in tot ce facea deoarece gruparea exista de mult timp si nu au fost anihilati inca ! Iar in al 2-lea rand sunt stiri „indopate” ca sa faca audienta….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax