Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Reţinut de poliţişti, după ce a tras cu o armă veche, din 1939, pe o stradă din Vinţu de Jos

Publicat

Un bărbat din Vinţu de Jos a fost reţinut de poliţişti, sâmbătă dimineaţa, după ce a tras cu o armă pe o stradă din comună.

Incidentul s-a petrecut pe strada Mihai Eminescu din Vinţu de Jos.

Nu au fost înregistrate victime omeneşti.

UPDATE: Bărbatul, A.N. (55 de ani), din satul Inuri, comuna Vinţu de Jos, aflat în stare de ebrietate, a tras trei focuri de armă în direcţia unei căruţe în care se aflau un alt bărbat şi mama sa. După primele două focuri, cei doi s-au adăpostit într-o curte, iar bărbatul a continuat să tragă alt foc spre atelajul tras de cai. Unul dintre animale a fost lovit la un picior.

Poliţiştii s-au autosesizat, l-au dezarmat pe agresor şi l-au condus la secţie, unde o echipă de cercetare continuă investigaţia.

Din primele informaţii, conflictul a izbucnit între cei doi bărbaţi, din cauza faptului că soţia agresorului îl părăsise, în favoarea celuilalt.

Arma de calibru 7,92 mm a fost găsită de bărbat într-un grajd dezafectat. Modelul armei este unul vechi, tip pistol haiducesc.

UPDATE 2: La sediul IPJ Alba au fost aduşi pentru audieri martorii în acest caz, urmând să ajungă şi agresorul. Cel mai probabil, acesta va fi acuzat de tentativă de omor.

UPDATE 3: Potrivit IPJ Alba, “La data de 13.10.2012, ora 8.32, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe strada Mihai Eminescu din localitatea Vinţu de Jos, judeţul Alba, un bărbat a tras mai multe focuri de armă asupra unei alte persoane.

Imediat au fost alertate dispozitivele de ordine şi siguranţa publică din Vinţu de Jos, care, la scurt timp după sesizare, l-au identificat, somat, dezarmat, imobilizat şi condus la sediul poliţiei pe suspect, asupra căruia a fost găsită o armă veche tip ZB cu ţeavă ghintuită, retezată, cu patul tăiat şi un cartuş calibru 7,92 mm, datat 1939.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare complexă constituită la nivelul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba, a stabilit că suspectul, Nicolae A., de 55 de ani, din localitatea Inuri, comuna Vinţu de Jos, a găsit arma şi 4 cartuşe, calibrul 7,92 mm, într-o anexă (şură) a imobilului său în urmă cu aproximativ 10 – 15 ani, armă pe care nu a predat-o autorităţilor şi nici nu a folosit-o până azi, 13.10.2012.

Evenimentul s-a produs ca urmare a faptului că în urmă cu aproximativ o săptămână, suspectul a fost părăsit de soţia sa care a plecat la concubinul său, un bărbat de 51 de ani, din comuna Vinţu de Jos.

Pentru a-l intimida în vederea determinării să renunţe la relaţia cu soţia sa azi, 13.10.2012, ştiind că concubinul soţiei sale va merge la târg, în localitatea Vinţu de Jos, suspectul a luat arma si cele 4 cartuşe şi a mers în târg, dar întrucât nu l-a găsit a luat decizia de a se întoarce acasă. Pe strada Mihai Eminescu din Vinţu de Jos a întâlnit victima, care împreună cu mama sa se deplasa cu o căruţă, tractată de doi cai.

Suspectul a tras înspre victimă două focuri de armă însă aceasta nu a fost rănită, după care a plecat spre centrul localităţii iar când a ajuns în dreptul căruţei, observând şi echipajul de poliţie care se apropia de el, a executat încă un foc de arma rânindu-l pe unul dintre cai.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar în funcţie de rezultatul acestora va fi stabilită încadrarea juridică a faptelor şi vor fi dispuse măsurile legale.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Madalin Ciortea

    sâmbătă, 13.10.2012 at 12:59

    Omul a vrut să reediteze un episod din Mărgelatu 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax