Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(UPDATE) Şedință extraordinară de CL Alba Iulia: Simone Albani a fost revocat din funcție. Dorin Șerdean este noul viceprimar


Publicat

După ce, în urmă cu trei săptămâni, consilierii USL și PP-DD din Alba Iulia au încercat să obțină revocarea din funcție a viceprimarului Paul Voicu, marţi a fost rândul democrat-liberalilor să-şi ia revanșa. Cu 12 voturi „pentru”, liberalul Simone Albani a fost revocat din funcţia de viceprimar, iar locul acestuia a fost luat de Dorin Şerdean (PP-DD).

Alba24 v-a prezentat în timp real cum s-a desfăşurat şedinţa de Consiliu Local din Alba Iulia:

UPDATE, ora 13.40: Dorin Șerdean a fost ales în funcția de viceprimar cu 12 voturi „pentru”. Simone Albani a luat cuvântul și a declarat că speră ca acesta „să nu fie o marionetă în primărie, pentru că motivul revocării lui a fost acela că nu a acceptat să fie manipulat”.

UPDATE, ora 13.37: Primarul Mircea Hava și-a exprimat regretul pentru că alianța PDL-PNL s-a rupt, adăugând că  nu cei din PDL sunt cei care au trădat, ci liberalii, în momentul în care au cerut revocarea din funcție a lui Paul Voicu.

UPDATE, ora 13.27: Simone Albani a fost revocat din funcția de viceprimar cu 12 voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă”. Consilierul Dorin Pocol (PP-DD) l-a propus pentru această funcție pe Dorin Șerdean, iar Gabriel Pleșa (PNL) l-a propus pe Bogdan Medrea. Decizia urmează să fie luată după votul consilierilor.

UPDATE, ora 13.22: Potrivit viceprimarului Paul Voicu, în cazul în care va fi revocat Simone Albani, noua propunere de viceprimar este Dorin Șerdean, de la PP-DD.

UPDATE, ora 13.20: Consilierii locali au introdus biletele de vot în urne, pentru revocarea viceprimarului liberal Simone Albani. Aceștia iau o pauză de 5 minute.

UPDATE, ora 13.15: Consilierul local PNL Gabriel Pleșa a cerut demisia de onoare a viceprimarului Paul Voicu, pe motiv că este inculpat într-un dosar penal. Paul Voicu susține că se consideră nevinovat până la pronunțarea unei sentințe definitive și pe acest motiv nu consideră că trebuie să plece. În plus, acesta a adăugat că mai mulți consilieri, printre care și Gabriel Pleșa, au aprobat finanțări și astfel nu vede de ce trebuie să preia asupra lui întreaga responsabilitate.

În prezentarea ordinii de zi a şedinţei de marţi a CL Alba Iulia s-a precizat că proiectul a fost inițiat  atât de consilierii locali PDL, cât și de consilierii PP-DD, ceea ce a ecidenţiat premisele unei noi alianțe în rândul partidelor politice din Alba. Schimbarea lui Simone Albani din funcția de viceprimar reprezintă moneda cu care democrat-liberalii plătesc încercarea consilierilor USL de obține revocarea din funcție a viceprimarului Paul Voicu.

Proiectul a fost inițiat, la mijlocul săptămânii trecute, de opt consilieri PDL și unul PP-DD (Dorin Pocol),  care au motivat că este  ”o aplicare particulară a principiului simetriei juridice” și că ”această procedură de schimbare din funcție a viceprimarului reprezintă o răspundere de natură politică a viceprimarului față de consiliul local care l-a sprijinit la numirea în funcție, fiind o manifestare a puterii formațiunii politice care deține majoritatea și care are puterea unei moțiuni de cenzură la nivelul autorităților publice locale”.

Întrebat despre această inițiativă, Paul Voicu a declarat că s-a ajuns de comun acord cu consilierii PP-DD să se inițieze acest proiect de hotărâre: „Am vorbit cu domnul Dorin Șerdean și este de acord, doar că nu a putut semna, deoarece este plecat din localitate. Acesta va semna proiectul luni. De asemenea, am purtat discuții și cu Dorin Pocol și acesta a fost de acord și a semnat”.

Viceprimarul a mai explicat că au fost purtate negocieri și înainte de constituirea Consiliului Local și în prezent, iar, în urma discuțiilor, PDL Alba are susținerea PP-DD în aceste demersuri. În cazul în care nu vom asista iarăși la o întorsătură de situație, PDL ar avea toate șansele să obțină revocarea din funcție a lui Simone Albani, dat fiind faptul că, împreună cu  PP-DD, vor avea în total 12 voturi.

Vezi mai jos Proiectul Ordinii de Zi al ședinței din 24 iulie:

I. Diverse.
II. Proiecte de hotărâri privind:
1. Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Albani Rocchetti Simone. Iniţiatori: Grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local
2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012
3. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II anul 2012 al municipiului Alba Iulia
4. Cheltuirea unei sume de bani din bugetul local, capitol cultură, pentru organizarea Crosului umanitar „Fără Frontiere” pentru copii cu sindromul DOWN
5. Modificarea Caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiului Alba Iulia, aprobat
prin Anexa 3 din Hotărârea nr. 220/2011 a Consiliului local, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 137/2012 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
6. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):
Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Revitalizarea, reabilitarea şi extinderea bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Carol, solicitant S.C. Winner’s Club Ţălnar S.R.L.”.
Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Extindere perimetru intravilan zona Seigău – Schit, Terasa Viilor – Podei, solicitant Municipiul Alba Iulia”.
Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire locuinţe individuale, Zona Oarda de sus, solicitant Grozav Ioana”.
Art.4: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe familiale cuplate, Alba Iulia, str. Turnătoriei, FN, solicitant Drăgan Simion, Bitoleanu Marin” .
Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Intravilan pentru construire locuinţă individuală, (reavizare), solicitant Alba Iulia, Pâclişa, Matieş Gheorghe şi Raveica”.
Art.6: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire atelier artă plastică, Alba Iulia, str. Alee din Al.I. Cuza, FN, solicitant Dan Eugen Mihai”.
Art.7: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Amplasare bust Nicolae Bretan, Centru Civic zona Parc, solicitant Municipiul Alba Iulia”.
Art.8: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire locuinţa individuală randul, Alba Iulia, str. Alessandria, solicitant Dancea Maria Nicoleta”.
Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe individuale, Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri, nr. 45, solicitant Chirilă Adrian şi Roşu Agafia”.
Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Extindere spaţii comerciale, Bd Revoluţiei 1989, Alba Iulia, solicitant S.C. Alpin 57 Lux SRL”.
Art.11: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire atelier reparaţii auto, Şoseaua de centură, nr.166, solicitant SC Rove Investment SRL”.
7. Atribuirea denumirii unor străzi
8. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum), situat în Alba Iulia – Miceşti, str. Lupşa
9. Însuşirea documentaţiei de alipire pentru imobilele (terenuri) concesionate la SC Occident 2000 SRL, situat administrativ în Alba Iulia, str. I. Alexandru, FN
10. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum), situat în Alba Iulia – Bărăbanţ, str. Poiana Ruscăi.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

10 Comentarii

10 Comments

 1. Praf

  marți, 24.07.2012 at 10:33

  Albani Rocchetti Simone viceprimar al municipiului ??? (glumiti nu?)
  Fara suparare cine e?
  Ce trecut are ?
  Ce face in momentul de fata?
  Deci ….

 2. raul

  marți, 24.07.2012 at 11:54

  Oricum Pocol este cu PDL-ul , este doar sub acoperire la pp-dd.
  Pocol va semna orice vine din partea lui Hava.
  Baiat bun, se preteaza pentru a fi viceprimar, un Bogatan 2.

 3. Claudiu

  marți, 24.07.2012 at 14:57

  Sper ca PSD-istii sunt multumiti acum ! A murit si capra vecinului, USL a pierdut un viceprimar. Darzu si idiotii lui trebuie sa fie fericiti cu Elodia la primarie cu numai 2 PPDD-isti.
  Bravos !

  • usl

   miercuri, 25.07.2012 at 13:58

   usl=psd,pnl,pc,pnt,png…procentaj consilier/partid EGAL sau MAI MIC ca si al ppdd,asa ca …povesti marca dottore-repetentu!

 4. Andrei

  marți, 24.07.2012 at 16:25

  Domnule Albani ce prezent ati fost cand veneati dupa ora 1 la primarie, nu vorbeati cu oamenii si nici macar sa salutati. Aveti dreptate ati fost foarte prezent

 5. Mortu de rares buglea !

  marți, 24.07.2012 at 18:10

  se baga si marioneta aia de RARES BUGLEA sa vorbeasca …!!! un ******** un om de nimic care o ajuns si el consilier cu noroc ! la varsta lui stie si el ce ii aia onoare si pana mea !!! io zic ca mai bine tacea ca filozof era !!!

 6. mda

  miercuri, 25.07.2012 at 10:48

  :))) cine-i catelul ala mic:))) daca se vede la tv si sunt camere de filmat prin sala e repede cocos ca apoi sa mearga la gligor la radio:))

 7. usl

  miercuri, 25.07.2012 at 13:50

  @claudiu-nu uita cate partide au format usl-ul:psd,pnl,pc,pnt,png si mai stiu care, imparte 9 consilieri la partidele ce compun usl si vezi nr.de consilieri/partid…raspuns: coeficent mai rau ca si ppdd!

 8. Dan Diaconescu

  joi, 26.07.2012 at 11:22

  Responsabilitatile noului vice-primar Serdean vor fi dupa cum urmeaza:
  -va schimba sistemul de vot in Consiliul Local. De acum consilierii vor vota prin SMS expediat la 1234 cu Da sau Nu. Tarif 0.9 Eur + TVA/ SMS
  -va trasa Politiei Locale sarcina ca minim 2 ore pe zi sa o caute pe Elodia in special in Barabant si Lumea Noua
  -va obliga Salprest sa schimbe toate tomberoanele inlocuindu-le cu unele cu gura suficient de mica astftel incat sa nu mai pot fi bagat in ele
  -ma mai gandesc si revin
  Dan Diaconescu Presedinte Intergalactic

  • usl

   luni, 30.07.2012 at 20:22

   Sa gandesti iti trebuie ceva materie,ceea ce tie iti lipseste ca tuturor uslasilor,asa ca nu te mai asteptam cu povesti de doi bani.PS-Te-am „ginit” repetentule!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Tânăr, condamnat după ce a ucis cu brutalitate un cal pe o pășune din Alba. Ce pedeapsă i-au dat judecătorii

Publicat

cal

Un tânăr care a ucis o iapă ce aparținea unui cetățean din localitatea Sânbenedic, județul Alba, a fost condamnat la o pedeapsă modică. 

Deși fapta s-a petrecut în urmă cu aproape cinci ani, pe când tânărul avea 15 ani, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe tânăr abia în 2021. 

În august 2017, tânărul era cioban și se afla cu oile pe o pășune lângă grădina unui bărbat din localitate. Potrivit tânărului, bărbatul i-ar fi adresat mai multe cuvinte urâte de-a lungul timpului și drept urmare ar fi vrut să se răzbune pe acesta, rănindu-i iapa.

În 27 august, a observat iapa și s-a hotărât să o bată, a susținut tânărul.

În timpul anchetei, inculpatul a încercat să ofere o altă variantă, diferită de realiate, în care a susținut că a omorât iapa din greșeală, însă anchetatorii au demonstrat că fapta s-a produs cu intenție și, mai mult de atât, moartea animalului a fost una brutală.

Varianta tânărului

Potrivit motivării instanței, tânărul a declarat că a luat iapa din locul în care era priponită, a legat-o de un prun și, cu priponul de fier, a lovit-o peste picioare, pentru ca aceasta să nu mai meargă și să nu mai fie înhămată la căruță.

Tânărul a mai susținut că ar fi fost influențat să bată iapa și de proprietarul animalelor pe care le avea în grijă.

De asemenea, a mai declarat că, în timp ce lovea iapa, animalul s-ar fi mișcat și că din greșeală ar fi înțepat-o de mai multe ori cu priponul în zona abdomenului.

Apoi ar fi plecat din zonă.

Varianta autorităților

Tânărul a fost audiat de anchetatori și dus chiar să reconstituie fapta.

Mai mult de atât, din fotografiile în care apăreau rănile animalului a rezultat fără nici un dubiu că intenția tânărului a fost directă, iar varianta că a înjunghiat de mai multe ori iapa din greșeală nu poate fi luată în calcul.

Raportul medicului veterniar a arătat faptul că ”animalul a decedat din cauza peritonitei generalizate, în urma înțepăturilor în cavitatea abdominală în cinci locuri, cu un obiect contondent – trei înțepături pe partea stângă și două pe partea dreaptă, iar, la aparatul locomotor, iapa prezenta un membru posterior stâng umflat în urma legării animalului – constatare ce denotă că inculpatul nu a lovit peste picioare animalul, cum a declarat, ci dimpotrivă, l-a legat strâns pentru a nu scăpa din strânsoare și a putea să comită fapta, respectiv să împungă animalul în abdomen cu priponul de fier, de mai multe ori, acțiune ce a condus la decesul calului”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, anchetatorii au vrut să îl supună pe tânărul care nu recunoștea fapta testului poligraf, însă magistrații au respins varianta.

Într-un final, pe parcursul anchetei, tânărul a recunoscut fapta comisă.

Ce pedeapsă a primit

Pentru uciderea unui animal cu cinci lovituri de obiect ascuțit, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe tânăr la ”măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de cinci luni”. Adică trebuie să țină legătura cu ofițerul de probațiune din localitatea de care aparține.

De asemenea, a mai fost obligat să plătească daune materiale (cât valora iapa) de 6000 de lei, persoanei vătămate (proprietarul animalului).

Mai mult de atât, maigstrații au mai scris în motivarea instanței că: ”inculpatul nu are antecedente penale, însă a comis, între timp, tot în stare de minorat, – ulterior faptelor prezente – o altă infracțiune gravă, de furt calificat, a fost arestat preventiv în dosarul (…) Judecătoriei Aiud, apoi plasat în supravegherea serviciului de probațiune conform sentinței penale nr. 259/2020 pentru executarea măsurii asistării zilnice stabilite în sarcina sa. Pe durata suravegherii (finalizată la momentul prezent), conform celor expuse de serviciul de probațiune, inculpatul a respectat în mare măsurile dispuse în sarcina sa, respectiv a reușit să conștientizeze consecințele unui comportament infrcațional, respectiv și-a întemeiat o familie și „s-a maturizat”, conform datelor expuse în referatul de evaluare”.

Sentința a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud în data de 14 iulie 2021.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE TITULARIZARE 2021: Notele profesorilor la examen, publicate marți. Calendar contestații și ședințe de repartizare

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației publică marți primele rezultate după proba scrisă în cadrul concursului de Tituarizare 2021. Contestațiile vor putea fi depuse marți și miercuri, iar rezultatele finale vor fi comunicate în 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

AICI vor fi publicate listele cu notele profesorilor din Alba și din țară.

Vezi și TITULARIZARE 2021: SUBIECTELE și baremele de corectare, pe discipline, la proba scrisă, publicate de Ministerul Educației

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, marți 27 iulie, până la ora 21.00 și miercuri, 28 iulie, până la ora 12.00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până miercuri, 28 iulie, ora 12.00.

AICI model Contestație Titularizare 2021.

În contestaţie, conform cererii tip, candidatul precizează următoarele informaţii:

 • judeţul
 • nr. fişă de înscriere la concurs
 • nr. şi denumirea centrului de concurs
 • numele, iniţiala tatălui, prenumele
 • codul numeric personal
 • denumirea exactă a disciplinei la care a susţinut proba scrisă în cadrul concursului
 • nota contestată
 • adresa de e-mail
 • numărul de telefon
 • denumirea uneia dintre instituțiile/unitățile de învățământ absolvite

Candidatul anexează la cererea tip o copie a actului de identitate.

Contestația la proba scrisă se depune personal de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procură notarială în original.

Transmiterea contestațiilor la inspectoratul şcolar se poate realiza și prin poştă electronică, la adresa de e-mail secretariat@isjalba.ro în data de 27 iulie 2021 şi în data de 28 iulie 2021 până la ora 12.00.

În cazul depunerii online a contestaţiei, cererea tip este semnată de candidat și se trimite scanat însoţită de o copie a actului de identitate.

Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.

Rezultatele finale se afișează în data de 3 august.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Peste 400 de profesori din Alba, alături de colegi din țară, au susținut, în 21 iulie, proba scrisă în cadrul examenului de Titularizare 2021.

Inițial, au fost 570 candidați înscriși, dintre care 109 din promoția curentă. Au absentat 110 și s-au retras din examen alți 34 de profesori (426 prezenți).

Situația din 2020 și 2019 în Alba – Titularizare

În 2020, la examenul din județul Alba, înainte de contestații, au fost 2 note de 10, 235 între 7 și 9,99, 120 între 6,99 și 5 și alte 80 sub 5. Rata de promovare era de 54,23% înainte de contestații, respectiv 56,52% după rezultate finale. Anul trecut, au fost 87 de contestații la proba scrisă.

 • 247 candidați cu note între 7 și 10 – 56,52% (înainte de contestații, 237)
 • 123 candidați cu note între 5 și 6,99 – 28,15% (înainte de contestații, 120)
 • 67 candidați cu note între 1,01 și 4,98 – 15,33% (înainte de contestații, 80)

În 2019, 76,28% dintre candidați aveau note peste 5, iar dintre aceștia 44,75% peste 7. Din 439 de candidați, 23,7% au luat note sub 5. Note foarte mici, între 1 și 2, au fost la discipline ca Agricultură, Economic/Administrativ/Poștă, dar și Istorie sau Chimie. Note sub 2 luaseră și educatoare sau învățători. Au fost trei note de 10.

Evaluarea lucrărilor – Titularizare 2021

Fiecare evaluator stabileşte, prin raportare la baremul de evaluare şi notare, nota lucrării scrise. Pentru validarea evaluărilor, diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori nu trebuie să fie mai mare de 1 punct.

Dacă diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele sunt trecute pe teze de cei doi evaluatori, care semnează fiecare în dreptul notei acordate. Preşedintele comisiei de evaluare calculează şi scrie, în borderoul centralizator şi pe fiecare lucrare, media aritmetică a celor două note, cu două zecimale, fără rotunjire, aceasta reprezentând nota obţinută de candidat la proba scrisă.

În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 1 punct, președintele comisiei de evaluare dispune reverificarea lucrării respective, în prezența sa, asigurându-se respectarea baremului, în conformitate cu Procedura specifică privind desfășurarea activităților din centrele de evaluare/contestații. În funcție de rezultatele reverificării se decide, prin consens, nota lucrării.

Contestații

Contestațiile la proba scrisă se depun la inspectoratele școlare, în perioada prevăzută de Calendar. Contestația la proba scrisă se depune personal de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procura notarială în original. Contestația la proba scrisă poate fi transmisă și prin poștă electronică, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/adeverința de identitate. Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.

În cazul în care diferența -în plus sau în minus -dintre nota acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor şi nota acordată de comisia de evaluare este mai mică de 1,5 puncte sau egală cu 1,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată de comisia de contestaţii. (6) Dacă diferența între nota finală stabilită de comisia de evaluare a lucrărilor scrise şi nota finală stabilită de comisiade soluţionare a contestaţiilor este mai mare de 1,5 puncte, diferenţă care poate fi în plus sau în minus, lucrarea scrisă este recorectată de o comisie de recorectare numită prin decizie de inspectorul şcolar general, formată din alte persoane decât cele care au evaluat iniţial/reevaluat lucrarea scrisă. Rezultatul stabilit de comisia de recorectare, conform prevederilor art. 70 şi Procedurii specifice privind desfăşurarea activităţilor din centrele de evaluare/contestaţii, este definitiv. Inspectorul şcolar general dispune aplicarea măsurilor legale asupra persoanelor care nu şi-auîndeplinit atribuţiile în cadrul concursului.

După afişarea rezultatelor finale, candidaţii pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a concursului să îşi vadă lucrarea, fără ca, în urma vizualizării, să obţină reevaluarea lucrării şi/sau modificarea notelor acordate.

Condiții pentru Titularizare 2021 – repartizări pe posturi

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/ inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, pe parcursul anului şcolar 2020-2021.

Media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.

Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie săobțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă în profilul postului sau în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, pe parcursul anului şcolar 2020-2021.

Media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.

Pentru proba scrisă, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie stabileşte 3 (trei) variante de subiecte şi baremele de evaluare aferente.

Cadrul didactic titular în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care se prezintă la concursul naţional pentru ocuparea unui alt post didactic/unei alte catedre declarat(e) vacant(e)/rezervat(e) în învăţământ preuniversitar şi nu ocupă post/catedră sau obţine o notă mai mică de 5 (cinci), îşi păstrează calitatea de titular în unitatea/unităţile de învăţământ din care provine.

Cadrul didactic angajat cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei care participă la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2021 şi obţine media de repartizare minimum 7 (şapte) poate solicita repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care este angajat, în condiţiile în care consiliul de administraţie/consiliile de administraţie al/ale unităţilor de învăţământ confirmă, prin adresă scrisă, că postul didactic/catedra respectiv(ă) are o viabilitate estimată de cel puţin 4 (patru) ani şcolari şi poate fi ocupat(ă) pe perioadă nedeterminată. Adresa se depune la dosarul de înscriere la concursul naţional de către candidat.

În situaţia în care cadrul didactic angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei nu obţine media de repartizare minimum 7 (şapte), dar obţine cel puţin media de repartizare minimum 5 (cinci), rămâne angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei, conform deciziei de repartizare pe post/catedră.

Cadrul didactic angajat cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei care participă la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar pierde această calitate în situaţia în care obţine o notă mai mică de 5 (cinci) la proba scrisă din cadrul concursului naţional, sesiunea 2021, la disciplina/una dintre disciplinele corespunzătoare postului didactic/catedrei pe care este angajat, conform deciziei de repartizare.

Posturile didactice/catedrele eliberate, inclusiv posturile didactice/catedrele vacante propuse pentru a fi ocupate pe perioadă nedeterminată, care se includ în listă sub un singur cod, se ocupă în şedinţele de repartizare ulterioare.

În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate au, în ordine:

a) candidaţii cuprinşi în programe recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării, prin care se recrutează, se selectează, se pregătește și se sprijină personalul didactic de predare pentru a desfăşura activităţi didactice în unităţi de învăţământ preuniversitar situate în medii dezavantajate;

b) candidaţii cu domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă);

c) candidaţii care au dobândit gradul didactic I;

d) candidaţii care au dobândit gradul didactic II;

e) candidaţii care au dobândit definitivarea în învăţământ;

f) candidaţii cu media de departajare cea mai mare

g) candidaţii cu media cea mai mare obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice.

Vezi integral Extras Metodologie Titularizare 2021

CALENDAR TITULARIZARE 2021:

21 iulie 2021desfășurarea probei scrise

27 iulie 2021 – comunicarea rezultatelor iniţiale

27-28 iulie 2021 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare

29 iulie-2 august 2021 – soluţionarea contestațiilor

3 august 2021 –  comunicarea rezultatelor finale

4 august 2021 – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;

5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a: (i) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c); (ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d); (iii)cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e); (iv)cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz

6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate

9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 8 august. Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele 2 săptămâni

Publicat

În această săptămână sunt anunțate zile deosebit de călduroase, în care disconfortul termic va fi accentuat. La începutul lunii august însă vremea se mai răcorește.

Sunt anunțate ploi pe arii mai extinse în perioada 1-4 august. În rest, vor fi câteva furtuni, locale.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 26 iulie – 8 august, în regiuni din țară.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi, astfel că, în intervalul 27-31 iulie local va fi caniculă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade și minime în creștere de la 14-15 grade în prima zi, până la o medie de 17-18 grade. După 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturii aerului, până la valori maxime de 29-30 de grade și minime ce vor reveni la o medie de 14 grade.

Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1-4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, în special în zonele submontane.

DOBROGEA și litoral

Până în jurul datei de 3 august vremea va fi călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii (în intervalul 28 iulie – 1 august), cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 30 și 33 de grade și o medie a minimelor care va crește de la 18-19 grade, până în jurul valorii de 22 de grade. Apoi, media valorilor termice va fi în scădere ușoară spre 28-29 grade, la temperaturile diurne și până în jurul a 20 de grade, la cele nocturne.

După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

LA MUNTE

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 și 26 de grade, iar cea a minimelor în creștere de la 12 grade, până spre 15-16 grade. Ulterior, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10-12 grade.

Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după-amiezelor. Începând cu 1 august și până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă și vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ

Vremea va fi călduroasă în perioada 26-31 iulie, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 33 și 35 de grade, iar în timpul nopților vor fi minime în jur de 18 grade. Spre finalul săptămânii se va produce o răcorire a vremii, astfel că, pentru începutul lunii august, este prognozată o media regională a temperaturilor maxime de 28-29 de grade și minime, în general, de 14-15 grade.

Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1-4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, îndeosebi în zilele de 27 și 28 iulie.

BANAT

Vremea va fi caniculară în perioada 26-31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 39 de grade, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30-33 de grade și minime, în general, de 16-18 grade.

În prima săptămână de prognoza doar izolat vor fi posibile averse. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1-3 august, dar și spre finalul intervalului (6 și 7 august).

CRIŞANA

Vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 19-20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime, în general, de 30-32 de grade și minime în medie de 16-17 grade.

Averse pe arii mai extinse se întrevăd după 1 august. Până atunci instabilitatea se va manifesta mai ales în zonele submontane, dar numai izolat se vor semnala averse.

MOLDOVA

Vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a regiunii în perioada 27–31 iulie, când media valorilor maxime va fi de 34-35 de grade, iar minimele, în creștere de la 16 grade în prima noapte până spre 20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, în prima săptămână de august sunt prognozate maxime, în medie de 28-30 de grade și minime în jur de 16 grade.

Probabilitea pentru ploi va fi mai ridicată după 1 august. Până atunci instabilitatea se va manifesta în timpul după-amiezelor, dar numai pe arii restrânse îndeosebi în zonele de deal se vor semnala averse.

MUNTENIA

Până în jurul datei de 2 august, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime care va crește de la valori în jurul a 33 de grade (în 26 iulie), până la valori de 36…38 de grade (în perioada 28 iulie – 2 august), iar cea a minimelor de la 16 grade, până spre medii de 20 de grade. Ulterior, valorile termice vor mai scădea ușor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31-33 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade.

După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

OLTENIA

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime care va crește de la valori în jurul a 34 de grade (în 26 iulie), până la valori de 37-38 de grade (în perioada 28 iulie – 1 august), iar cea a minimelor de la 17 grade, până spre medii de 20-21 de grade. Ulterior, deși valorile termice vor scădea ușor, vremea se va menține călduroasă, cu medii diurne de 32-34 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade.

Probabilitatea de apariție locală a fenomenelor de instabilitate atmosferică și a averselor va fi în creștere după data de 1 august.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A furat un cal lăsat nesupravegheat pe o pășune din localitatea Răchita. Tânăr din Sebeș, cercetat de polițiști

Publicat

cal

Polițiștii din Sebeş au identificat un tânăr, din municipiu, ca persoană bănuită de comiterea unui furt. Acesta ar fi sustras un cal, în valoare de 7.000 de lei, lăsat nesupravegheat, pe o păşune, din localitatea Răchita.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 iulie 2021, polițiștii din Sebeș au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Sebeş, ca bănuit de săvârşirea unui furt, semnalat poliției în aceeași zi.

Se pare că, în noaptea de 24/25 iulie 2021, acesta ar fi sustras un cal, lăsat nesupravegheat pe o păşune din localitatea Răchita, care aparține unui bărbat, de 31 de ani, din localitate.

Calul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar față de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate