Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Actualizarea programului de transport public şi atribuirea traseului Aiud – Livezile – Rimetea. Proiectele aprobate


Publicat

sediul CJ, prefectura AB

CJ prefectura albaConsilierii județeni din Alba s-au reunit marți, 29 noiembrie 2016, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară, cu 16 proiecte de hotărâri pe ordinea de zi. Dezbaterile au vizat, printre altele, actualizarea programului de transport public județean de persoane, prelungit până acum de mai multe ori și totodată un subiect fierbinte pentru administrația județeană, dar şi atribuirea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate și licența de traseu pe ruta Aiud – Livezile – Rimetea.

Alte proiecte s-au referit la modificări la organigramele și statutele de funcții ale Spitalului Județean de Urgență, Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Alba, Muzeului Național al Unirii, Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și la organigrama aparatului de specialitate al Consiliului Județean Alba, dar şi rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a Parcului Industrial Cugir.

UPDATE: Consilierii judeţeni au aprobat toate proiectele de pe ordinea de zi.

Ordinea de zi

1. Proiect de hotărâre pentru prelungirea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 241/2011 privind darea în administrare Agenţiei Naţionale Antidrog, a bunului-spaţiu în suprafaţă utilă totală de 154 mp, situat la etajul I al corpului de clădire “A”, aparţinător imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Unirii nr. 1-3, proprietate publică a Judeţului Alba (se prelungeşte darea în administrare a imobilului, până în 30 iunie 2017)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, a unor spaţii în suprafaţă totală de 11 mp, situate în unele imobile aflate în administrarea acestei unităţi sanitare (preţul de pornire al licitaţiei, în cuantum de 120 euro/mp/lună, perioada 2 ani; spaţiile au câte 1 mp, cu destinaţia „comercializare produse cafetărie”, iar locaţiile sunt următoarele: sediul Spitalului Judeţean Alba, în holul central – lângă liftul de personal – parter (2 spaţii de 1 mp); în hol – parter – lângă serviciul achiziții; etajul I pe hol lângă lifturi; etajul II – pe hol lângă lifturi; etajul III – pe hol lângă lifturi; etajul IV – pe hol lângă lifturi; în Secţia de Oncologie – Ambulatoriu – parter – sala de aşteptare; în sediul Secţiei de Boli Infecţioase- în hol parter; în sediul Ambulatoriului de Specialitate al spitalului (str. Muşeţelului, nr. 2) – la etajul I lângă fişier; în sediul Dispensarului TBC (str. Crişanei, nr. 1A) – în hol etaj).

3. Proiect de hotărâre privind modificarea valorii de inventar a drumului județean “DJ 107K: Galda de Jos (DJ 107H) – Mesentea – Benic – Întregalde – Mogoș – (DJ 107I)”, tronson II, respectiv de la km. 9+829 la km. 17+700, ca urmare a realizării unor lucrări de investiții (după recepționarea obiectivului de investiții „Consolidare corp drum județean DJ 107K: Galda de Jos (DJ 107H) – Mesentea – Benic – Întregalde – Mogoș – (DJ 107I) km 0+0.000 – km 17+700.00, județul Alba – tronson II – km 9+829 – km 17+700”)

4. Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune asupra imobilului situat în municipiul Sebeş, str. Lucian Blaga, nr. 3, judeţul Alba, monument istoric (proprietar CEC Bank Bucureşti, intenţionează să vândă clădirea)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării unor suprafețe de teren, de către SC APA CTTA S.A. pentru programul de investiții „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în Județul Albaˮ (terenuri în suprafață de 3115 mp, în zona obiectivului “Subtraversare Râu Mureş cu conducte magistrale de alimentare cu apă potabilă” (Partoş), pentru a permite exploatarea şi gestiunea componentelor tehnice ale acestuia de către Apa CTTA SA)

6. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei nominale a Comisiei de validare a a mandatelor consilierilor județeni (Marcel Simion – PNL, Ioan Dan Cherecheș – PNL, Nicolae Pușcă – PSD, Cosmin Arion – ALDE, Marin Cenușă – PMP)

7. Proiect de hotărâre privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Alba și completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 168/29 septembrie 2016 privind validarea desemnării nominale a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Alba (noi membri: colonel Marius-Claudiu Giurea – desemnat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef la Inspectoratul Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba şi colonel Cornel Oprişa, desemnat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba)

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei şi a Statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcții al Teatrului de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei și a Statului de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba

13. Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008 – 2013, în Judeţul Alba, prelungit succesiv prin Hotărârile Consiliului Județean Alba nr. 230/2013, nr. 105/2014, nr. 184/2014, nr. 61/2015, nr. 111/2015, nr. 155/2015, nr. 216/2015, nr. 59/2016 , nr. 61/2016 și nr. 115/2016

Vezi Noi curse de transport public județean, pe traseul Aiud – Teiuş – Alba Iulia, în weekend. Programul actualizat pentru călători

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate și a licenței de traseu pe traseul cod 009: Aiud – Livezile – Rimetea, operatorului de transport rutier Grup Atyc SRL Tîrgoviște, desemnat câștigător în cadrul ședinței de atribuire din data de 15 noiembrie 2016

15. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii „Parcul Industrial Cugir” SA pentru anul 2016

16. Proiect de hotărâre stabilirea prețurilor medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile rezultate din arendă în anul 2017, în Județul AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT în lanț, cu patru mașini și un camion, la intrarea pe A3 dinspre Turda. Două persoane rănite

Publicat

Două persoane au suferit leziuni după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază la intrarea pe autostrada A3 dinspre Turda. Patru autoturisme și un camion au fost avariate.

Potrivit ISU Cluj, solicitarea a venit în jurul orei 14.30, iar în momentul sosirii pompierilor la fața locului au găsit un autocamion și patru autoturisme avariate.

Un bărbat și o femeie au fost consultate de către echipajul SMURD fără a fi transportate la spital.

sursă foto: ISU Cluj

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Slujba de Sfânta Maria la Mănăstirea Râmeț. Cum au respectat credincioșii regulile din starea de alertă

Publicat

Slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Râmeț, aflată într-un cadru natural aparte, a fost punct de atracție pentru sute de crendincioși din mai multe județe din țară.

Dincolo de semnificațiile religioase ale sărbătorii, s-a observat însă nerespectarea unor reguli impuse pe timp de pandemie.

Citește și MESAJE de Sfânta Maria 2020. Felicitări și urări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui

Oameni care nu prea respectau distanța, măști de protecție purtate mai mult sub nas sau riscul reprezentat de împărtășirea cu o singură linguriță sunt câteva dintre detaliile observate la sărbătoare.

Accesul în complexul de cult s-a făcut după ce un reprezentant al mănăstirii dezinfecta mâinile credincioșilor, iar în zonă s-au aflat echipaje de Poliție și Jandarmerie.

Potrivit regulilor de desfășurare a slujbelor în această perioadă, în biserică, între credincioși ar fi trebuit să fie o distanță de 2 metri între aceștia. Din imagini se poate observa că această distanță nu prea a fost respectată.

Pentru că numărul credincioşilor a fost mai mare decât spațiul interior disponibil, o parte dintre credincioşi au ascultat slujba din exteriorul bisericii, fiind respectată regula potrivit căreia aceasta a fost transmisă la difuzoare sau clericii au săvârşit slujba în aer liber, în curtea bisericii.

Dar și în exteriorul bisericii, ar fi trebuit să fie păstrată de 1,5 metri între credincioși.

Vezi și Reguli și condiții la mănăstirile din Alba, de Sfânta Maria. Fără cazare, iar masca de protecție, obligatorie

În interiorul lăcașului de cult, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană. Majoritatea credincioșilor au purtat măști, însă unii dintre ei nu au avut acoperit și nasul.

Nu în ultimul rând, credincioșii au sărutat icoanele din biserică, un alt posibil risc pentru sănătate. Iar împărtășirea s-a făcut cu o singură linguriță, care, potrivit celor mai recente reguli, ar fi trebuit dezinfectată după fiecare credincios.

Eduard Jurj

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA PNL pentru Consiliul Județean Alba. Cine sunt candidații validați de Biroul Politic Județean

Publicat

Lista candidaților Partidului Național Liberal la alegerile locale 2020, pentru Consiliul Județean, a fost validată de Biroul Politic Județean al partidului. Ion Dumitrel este pe primul loc, pentru funcția de președinte CJ, iar lista continuă cu alți 41 de candidați.

Lista candidaților Partidului Național Liberal pentru Consiliul Județean Alba

1. Dumitrel Ion

2. Hațegan Marius – Nicolae

3. Fulea Dumitru

4. Crețu Simion

5. Ceteraș Marius – Nicolae

6. Negruțiu Adrian – Emil

7. Tătar Virgil

8. Albani – Rocchetti Simone

9. Chiriac Raul Dumitru (Blaj)

10. Comșa Cătălin – Răzvan (Cugir)

11. Hărăguș Silvia – Alina

12. Ponoran Tudor

13. Mocan Maria – Mirela (Arieșeni)

14. Uțiu Ioan

15. Bălău Teodora – Adela (Blaj)

16. Itu Simona (Sebeș)

17. Cherecheș Ioan Dan (Cugir)

18. Simion Marcel

19. Stănescu Vasile (Ocna Mureș)

20. Barb Cristian (Aiud)

21. Toma Emil – Vasile

22. Filimon Marius

23. Podariu Paul – Oliviu (Ocna Mureș)

24. Matei Constantin – Dorin (Cîmpeni)

25. Radu Alexandru (Sebeș)

26. Roșian Flavius (Cugir)

27. Boancă Flavius (Teiuș)

28. Miron Alina – Paula

29. Barbu Anamaria (Aiud)

30. Oneț Ioan – Dorin (Cîmpeni)

31. Nicușan Claudiu – Ștefan (Blaj)

32. Sandu Cornel – Stelian

33. Bande Otniel – Lucian (Aiud)

34. Buglea Rareș – Remus

35. Baciu Ioan (Ocna Mureș)

36. Bobar Voicu – Daniel – Ilie (Abrud)

37. Țimonea Petru (Baia De Arieș)

38. Doroftei Ovidiu Dumitru

39. Olălău Alexandru (Zlatna)

40. Rațiu Tiberiu (Abrud)

41. Man Ioan (Meteș)

42. Heler Sandu (Avram Iancu)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: USR și PLUS au adoptat fuziunea, în cadrul unui congres online. Ce spun liderii celor două formațiuni politice

Publicat

Delegaţi ai USR şi ai PLUS adoptă sâmbătă protocolul de fuziune al celor două partide, în cadrul unui congres desfăşurat online.

UPDATE: USR și PLUS au anunțat că au aprobat fuziunea. Astfel, în USR au votat 76,1% pentru „DA”, în timp ce în PLUS au fost de acord 83,43%.

Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. Este ceea ce şi-au dorit membrii noştri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Într-o primă etapă, cele două formaţiuni organziează câte un congres separat pentru a vota protocolul de fuziune, urmate de o reuniune comună, la care vor lua parte câte 1.600 de delegaţi din partea fiecărui partid.

Urmare a fuziunii, Birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional vor fi reunite. Conducerea va fi asigurată de doi copreşedinţi.

„Uniunea cu USR se substituie pentru mine aceluiaşi scop pentru care am muncit de 4 ani de zile încoace. Acum, în campania pentru alegerile locale şi înainte cu câteva luni de alegerile generale cred că trebuie să arătăm că uniţi putem învinge resemnarea şi evitarea, pentru că acestea sunt lucruri care riscă să se înrădăcineze încet-încet nu doar în rândul membrilor din partid, dar mai ales în rândul votanţilor, celor pe care i-am avut în 2019 la vot şi pe care trebuie să îi avem la vot în 2020”, a declarat Dacian Cioloş, în cadrul Convenţiei PLUS în cadrul căreia se decide fuziunea cu USR.

El a adăugat că a propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii „împreună”.

„Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de împreună cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziune a pe care o avem noi? Va fi nevoie de cât mai mulţi, noi trebuie să ne adresăm în primul rând României, tuturor românilor tuturor cetăţenilor români dacă vrem să fim credibili şi dacă vrem să facem schimbarea asta şi va trebui să convingem pe cât mai mulţi, nu doar înainte de alegeri să ne voteze, dar şi după aceea dacă ajungem la guvernare. Cumva, fuziunea este şi un proiect test, pentru că dacă nu reuşim să ne aliniem noi între noi, ne va fi foarte greu s-o facem cu oameni care sunt mult mai departe, în momentul de faţă, de noi în ceea ce priveşte felul în care vedem lucrurile”, a spus Cioloş.

„Oricum şi din orice perspectivă privim, bilanţul nostru ca USR este unul evident pozitiv, este un bilanţ care, pentru cei care urmăresc sociologie politică, este un bilanţ care dă cu plus din orice perspectivă ne-am uita. Poate uneori n-am fost suficient de intransigenţi cu adversarii noştri, poate uneori ne-am grăbit în unele reacţii, alte ori am ezitat, poate şi asta ne-a costat la un moment sau altul, poate nici partenerii de dialog nu ni i-am ales de fiecare dată în cea mai înţeleaptă metodă. Dincolo de toate aceste stângăcii de creştere, în realitate USR este un fenomen politic spectaculos şi este fenomenul politic spectaculos al politicii de astăzi. Acesta este o realitate şi aproape nimeni nu l-a prevăzut, mulţi vor să îl izoleze, dar nimeni astăzi nu ne ignoră şi nu poate să ne ignore, nici acum şi nici în viitor”, a declarat Dana Barna în cadrul Congresului USR.

Ela vorbit şi despre fuziunea cu PLUS.

„USR a făcut un drum şi acum este în faţa uni prag în care poate să devină mai puternic şi mai credibil. Acest partid mai mare trebuie să aibă forţa să schimbe societatea din temeli. Mulţi dintre voi simţiţi toată această construcţie pe care o dezvoltăm ca pe o miză personală, numai că cea am făcut noi în aceşti patru ani trebuie să fie mult mai mult decât despre noi. În momentul de faţă, perspectiva pe care o construieşte USR-PLUS în România e mai mult decât fiecare dintre noi sau despre oricare dintre noi şi de aceea vă cer să aveţi îndrăzneală să păşim mai departe”, a spus Barna.

Congresul USR și cel separat PLUS a început la ora 10.00, iar între orele 15.00 și 18.00 va fi congresul comun USR PLUS.

sursă: Agerpres

sursă foto: Facebook (USR PLUS) – arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate