Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Lista cu solicitanţii de locuinţe, licitaţii pentru păşuni şi arenda pe terenuri agricole, pe ordinea de zi


Publicat

Consilierii locali din Aiud s-au reunit joi, 24 aprilie, în şedinţă ordinară, cu 20 de proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea au fost supuse la vot aprobarea listei de priorități cuprinzând solicitanții îndreptățiți să primească o locuință liberă din fondul locativ de stat, a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor pentru pășunile proprietatea Municipiului Aiud, a nivelului arendei pentru terenurile agricole din extravilan.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, cu excepţia celui privind intabularea imobilului din zona Măgina, str. Simion Prodan Probu, nr. 7.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Spitalului Municipal Aiud cumulat la 31.03.2014.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud cumulat la 31.03.2014.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud cumulat la 31.03.2014.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor la secţiunea de funcţionare şi secţiunea de dezvoltare cumulate la 31.03.2014 pentru Municipiul Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării indicatorilor tehnico-economici cuprinşi în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2014, anexă la contractul de prestări servicii silvice nr.5/2010.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea plății cotizației pentru anul 2014 la Asociația Țara Vinului (1000 de lei).

7. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local Aiud ca membrii ai consiliului de administraţie şi a comisiei pentru evaluarea şi asigurarea calităţii din cadrul Colegiului Național “Bethlen Gabor” din Aiud (Kovats Krisztian şi Koble Ciaba)

8. Proiect de hotărâre privind schimbarea titularului contractului de închiriere nr. 4276/25.03.2009, ce are ca obiect lotul nr. 20 – teren cu suprafața de 17mp,  situat în Aiud, str. Iuliu Maniu, Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din  SC GYS Universal SRL, în Groza E. Ioan – Întreprindere individuală

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii ale Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud (înfiinţarea compartamentului de proiecte europene, cu doi referenţi)

10. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare si funcţionare al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud

11. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului municipiului Aiud.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Contractului de prestări servicii social-medicale între Municipiul Aiud şi Caritas Alba Iulia – îngrijire la domiciliu, punct de lucru Aiud (din 1 mai până în 31 decembrie 2014; 4000 lei pe lună din bugetul local pentru servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice)

13. Proiect de hotărâre privind încheierea Contractului de prestări servicii logopedie între Municipiul Aiud şi furnizorul acreditat Asociaţia Hip-Tep (servicii de diagnosticare complexă a copiilor, terapie generală, terapie recuperatorie specifică; 1.400 lei pe lună din bugetul local)

14. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 210/2013 privind închirierea prin licitaţie publică a imobilului clădire secţie neurologie din cadrul Spitalului Municipal Aiud (comisia de licitaţie)

15. Proiect de hotărâre privind constituirea în favoarea SC FDEE Electrica Distribuție Transilvania Sud a dreptului de uz și servitute în baza Legii nr. 123/ 2012, pentru terenurile afectate de instalații electrice, în zona Stației de Epurare din Municipiul Aiud.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități cuprinzând solicitanții îndreptățiți să primească o locuință liberă din fondul locativ de stat.

17. Proiect de hotărâre privind stabilirea destinaţiei de „parcări auto pentru autoturisme” şi închirierea prin licitaţie publică deschisă a unui nr. de 34 de parcele de teren, situate în municipiul Aiud pe strada Băilor, în zona blocurilor G1, G2 si Bl. 3 (preţ minim de licitaţie 0,4 lei/mp/lună)

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor pentru pășunileproprietatea Municipiului Aiud (parcelele Herja – 3,66 ha, preţ minim 117 lei/ha/an, Ogoare – 48,13 ha, preţ minim 119 lei/ha/an, Păcaşul Mare – 16,40 ha, preţ minim 164 lei/ha/an, Hot Mureş – 48,64 ha, preţ minim 287 lei/ha/an; vor fi închiriate pe cinci ani; încărcătură maximă 1,03 UVM/ha; preţ minim de pornire a licitaţiei de 25% din preţul mediu al producţiei de masă verde vegetală produsă într-un an)

19. Proiect de hotărâre privind întabularea dreptului de proprietate privată a Municipiului Aiud asupra imobilului înscris în CF nr.1333 Măgina, nr. top. 32 și 33 în suprafață de 720 mp situat administrativ în Măgina, str. Simion Prodan Probu, nr.7 (retragere drept administrare pentru o parte din grajd – depozit, atelier 94 mp pentru Agromec Aiud şi cererea Composesoratului Măgina pentru amenajarea sediului în această locaţie)

20. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 15 din 29.01.2014 de aprobare a nivelului arendei pentru terenurile agricole din extravilan și a modelului contractului de arendare (actualizare anexă contract)

Adrese şi informări:

Adresa Instituției Prefectului – Județul Alba 20457/II/G/SJ/2014 prin care solicită reanalizarea Hotărârii nr. 260/2013 în sensul revocării art. 8 al acesteia (scutirea de impozit pentru Clubul Sportiv Dojokan Aiud, clădirea fostului cinematograf)

Adresa Instituției Prefectului – Județul Alba nr. 20457/IV/G/SJ/2013 privind reanalizarea HCL nr. 265/18.12.2013 de însuşire a Documentaţiei Tehnice Cadastrale întocmite de exp. Pavel Gheorghe, pentru înscrierea în domeniul privat al Municipiului Aiud a imobilelor cu destinaţia de păşune

Informare cu privire la hotărârile adoptate în AGA la SC APA CTTA Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VI-a: SUBIECTELE de la testarea de Matematică și Științe ale Naturii

Publicat

Elevii din clasele a VI-a au avut joi ultima probă de Evaluare Națională, cea la Matematică și Științe ale Naturii. Rezultatele sunt analizate privind competențele acumulate în clasele V-VI. Nu vor fi trecute în catalog.

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA a VI-a 2021 – Matematică și Științe ale Naturii:

Matematică și Științe ale Naturii – Test 1

Matematică și Științe ale Naturii – Test 2

Miercuri, pentru elevii de clasa a VI-a a fost proba de Limbă și comunicare.

Vezi Evaluare Națională la clasa a VI-a 2021. SUBIECTELE de la testarea de Limbă și comunicare din acest an, publicate de Ministerul Educației

Pentru elevii de clasa a IV-a, probele de Evaluare Națională vor fi în perioada 18-20 mai, iar pentru cei din clasele a II-a, în 25-28 mai.

AICI, toate modelele de subiecte.

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scumpiri aprilie 2021 vs aprilie 2020: Au crescut prețurile la energie electrică, ulei și servicii de igienă. Ce s-a ieftinit

Publicat

Energia electrică, uleiul comestibil şi serviciile de igienă şi cosmetică au înregistrat cele mai mari scumpiri în luna aprilie a acestui an comparativ cu aprilie 2020, în timp ce ieftiniri importante se regăsesc la biletele de avion, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi.

Conform INS, energia electrică s-a scumpit cu 16,97% în martie faţă de perioada similară din 2020 şi cu 18,22% comparativ cu decembrie 2020.

Raportat la luna martie 2021, preţul energiei electrice a rămas acelaşi.

În aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, la capitolul mărfuri nealimentare se constată ieftiniri la gaze, cu 2,16%, şi la energie termică, cu 0,21%, în timp ce combustibilii s-au scumpit cu 8,66%, iar tutunul şi ţigările cu 6,93%.

În cazul mărfurilor alimentare, uleiul comestibil s-a scumpit cel mai mult, cu 11,88%, în luna aprilie, raportat la aceeaşi perioadă a anului anterior.

De asemenea, în aprilie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, serviciile de igienă şi cosmetică s-au scumpit cu 6,53%, iar cele de îngrijire medicală cu 5,27%.

Transportul aerian și cartofii și s-a ieftinit

Serviciile de transport aerian s-au ieftinit în perioada menţionată cu 16,49%. Faţă de luna anterioară, cel mai mult s-au scumpit serviciile de reparaţii auto, electronice şi lucrări foto, cu 0,84%, iar serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 4,74%.

În schimb, cartofii s-au ieftinit cu 39,59%. Raportat la martie 2021, legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 1,42%, iar ouăle s-au ieftinit cu 1,22%.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,2% în luna aprilie a acestui an, de la 3,1% în martie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 5,21%, mărfurile alimentare cu 0,76%, iar serviciile cu 2,61%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Preţurile de consum în luna aprilie 2021, comparativ cu luna martie 2021, au crescut cu 0,5%. Rata inflaţiei de la începutul anului (aprilie 2021 comparativ cu decembrie 2020) este 2,6%. Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, este 3,2%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (mai 2020 – aprilie 2021) faţă de precedentele 12 luni (mai 2019 – aprilie 2020) este 2,6%”, se spune în comunicat.

Conform INS, indicele armonizat al preţurilor de consum în luna aprilie 2021, comparativ cu luna martie 2021, este 100,42%. Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie 2020 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,7%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (mai 2020 – aprilie 2021) faţă de precedentele 12 luni (mai 2019 – aprilie 2020) determinată pe baza IAPC este 2,2%.

Banca Naţională a României (BNR) estimează o inflaţie de 2% la sfârşitul primului trimestru din acest an, de 2,2% la finalul trimestrului II şi de 2,4% la sfârşitul trimestrului III. La sfârşitul anului se estimează o inflaţie de 2,5%.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de inundații în Alba și alte zone din țară. COD PORTOCALIU pe Someș și Crasna

Publicat

Hidrologii au actualizat atenționările de inundații valabile până vineri noapte în mai multe zone din țară. Județul Alba este sub Cod Galben.

COD GALBEN: până vineri, 14 mai, ora 24.00

– pe râurile din bazinele hidrografice:

 • Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş)
 • Iza, Tur (judeţele: Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş)
 • Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţul Bistriţa Năsăud)
 • Someş – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare)
 • Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj)
 • Crasna (judeţele: Sӑlaj şi Satu Mare)
 • Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Sӑlaj şi Bihor)
 • Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor)
 • Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Arad)
 • Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Hunedoara şi Arad)
 • Arieş – bazin superior (judeţul Alba)
 • Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad)
 • Bega – bazin superior amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (judeţul Timiş)
 • Timiş – bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Timiş şi Caraş Severin)
 • Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş Severin)
 • Jiu – bazin superior amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj)
 • Motru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Mehedinţi)
 • Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluenţă Homorodul Mare – amonte Acumularea Ioneşti (judeţele: Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

COD PORTOCALIU : până vineri, 14 mai, ora 12.00

– pe râurile din bazinele hidrografice:

 • Crasna – bazin  aval S.H. Supuru de Jos (judeţele: Sălaj şi Satu Mare)
 • Someş – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare).

sursă: inhga.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Vaccinare-maraton la IAMU Blaj. 120 de angajați, imunizați într-o singură oră, de echipa mobilă DSP Alba

Publicat

La IAMU Blaj s-a derulat o acțiune-maraton de vaccinare a angajaților. Doar într-o singură oră, au fost imunizate 120 de persoane, joi, de către echipa mobilă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Acțiunea de vaccinare de la firma din Blaj s-a derulat în colaborare cu Primăria.

”120 de persoane vaccinate în prima oră, peste 311 persoane în total, ” a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate