Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Subsecretarul de stat Raed Arafat a demisionat din funcţia de la Ministerul Sănătăţii

Publicat

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, iniţiatorul SMURD în România, a demisionat din funcţie, marţi, în urma neînţelegerilor cu preşedintele Traian Băsescu şi oficialii din minister, privind proiectul noi legi în domeniul sănătăţii.

Tot marţi, premierul Emil Boc a semnat demisia lui Arafat.

Acesta nu este de acord cu înfiinţarea unor noi servicii de ambulanţă în sistem privat, ce ar afecta serios, în opinia sa, activitatea SMURD.
Arafat a ajuns în minister pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu, în 2007. Acesta a înfiinţat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în 1990 şi este medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă. Acum coordonator SMURD, Arafat a fost voluntar în sistem, iniţial, pe o perioadă de opt ani.
Originar din Palestina, a venit în România în 1981, la vârsta de 16 ani. Este absolvent al cursurilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, fiind specializat la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca în Anestezie Terapie Intensivă.
A fost premiat atât de preşedintele Iliescu, în 2003, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, cât şi în 2005, de preşedintele Băsescu – Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru contribuţia sa la salvarea a mii de români.
Mai multe informaţii despre motivele deciziei privind demisia lui Raed Arafat puteţi citi pe realitatea.net.

Tot marţi, medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Iaşi,a fost numit consilier onorific pe probleme de urgenţă la Ministerul Sănătăţii.

UPDATE: În locul lui Raed Arafat, în funcţia de subsecretar de stat a fost numit medicul Andrei Georgescu, seful Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Tot miercuri, Guvernul a modificat, printr-o Hotărâre, organigrama Ministerului Sănătăţii, la propunerea ministrului Ritli Ladislau.

„Astfel, din echipa de conducere a ministerului vor face parte, alături de ministru, trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi un secretar general adjunct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Noua funcţie de secretar de stat a fost necesară, în principal, pentru coordonarea directă, alături de ministru, a procesului de reformă din domeniul sănătăţii.

Joi, însă, Tudor Ciuhodaru a fost demis din funcţia nou-primită, de consilier onorific, reprezentanţii Guvernului considerând că echipa este completă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax