Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPU, Ambulanţa şi Salvamont, coordonate de Departamentul pentru situaţii de urgenţă din MAI. Raed Arafat: Angajaţii acestora nu vor fi transferaţi

Publicat

Departamentul pentru situaţii de urgenţă, înfiinţat în cadrul MAI va coordona operaţional serviciile de ambulanţă, unităţile, respectiv compartimentele de primiri urgenţe (UPU/CPU) şi serviciile publice Salvamont. Secretarul de stat Raed Arafat, cel care conduce noul department a precizat că angajaţii acestora nu vor fi detaşaţi.

Potrivit OUG nr. 1/2014 ce prevede înfiinţarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă, în cadrul MAI, pot fi detaşaţi la departament angajaţi din Ministerul Sănătăţii, dar numai din structura centrală.
Raed Arafat a făcut aceste precizări în contextul în care prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi a declarat că federaţia se opune transferului de personal de la UPU/CPU la MAI.

Guvernul a adoptat în 29 ianuarie Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Departamentul pentru situaţii de urgenţă este structură operaţională fără personalitate juridică, cu atribuţii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel naţional, a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, până la internarea în spital, se arată în actul normativ.

Departamentul coordonează operaţional serviciile de ambulanţă judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, UPU/CPU, precum şi serviciile publice Salvamont.

Departamentul foloseşte personal specializat, încadrat în condiţiile legii, inclusiv prin detaşare din cadrul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte instituţii publice, după caz, se mai precizează în ordonanţă.

Controlul operaţional şi inspecţia activităţii serviciilor de ambulanţă şi UPU/CPU se exercită de Ministerul Sănătăţii şi Departament, în condiţiile stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Afacerilor Interne, care va cuprinde şi modalităţile şi procedurile de monitorizare a serviciilor de ambulanţă şi UPU/CPU, potrivit aceleiaşi surse.

sursă: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax