Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPU-SMURD Alba Iulia funcţionează la standarde europene. A fost acreditată de o comisie a Ministerului Sănătăţii şi DSP Alba

Publicat

smurd

La mai puţin de un an de la înfiinţarea UPU-SMURD Alba Iulia, compartimentul a primit acreditare din partea unei comisii a Ministerului Sănătăţii şi DSP Alba, mai exact funcţionarea acestui departament se ridică la standarde europene. Au fost verificate din punct de vedere funcţional şi tehnic maşinile din dotarea compartimentului, dar şi cunoştinţele personalului. În primele nouă luni ale anului, echipajele de Terapie Intensivă Mobilă au intervenit în 676 de cazuri în care vieţi omeneşti erau puse în pericol.

În urma unei vizite la Alba Iulia a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, alături de membri ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba a fost acreditată UPU-SMURD.

„Acreditarea este o recunoaștere a performanței acestui serviciu care este conform standardelor europene. Pentru această realizare am avut sprijinul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și al Consiliului Județean Alba. Dorim să ne păstrăm aceste standarde și să câștigăm încrederea pacienților din județul Alba”, a spus șeful UPU Alba Iulia, medicul Aurel Crișan.

Membrii comisiei au inspectat tehnic şi funcţional maşinile din dotarea compartimentului şi, de asemenea, cunoştinţele personalului medical care operează aceste maşini dotate pentru Terapie Intensivă Mobilă.

Din totalul de cazuri la care au intervenit echipajele de la Terapie Intensivă Mobilă „au fost înregistrate 83 de cazuri de stop cardio-respirator și 58 de accidente rutiere cu victime grav rănite. De asemenea, echipajele de prim ajutor (EPA) au intervenit și la alte 1.221 de cazuri”, a mai spus şeful secţiei UPU.

De asemenea, acesta a precizat că au fost înregistrate și cinci apeluri false şi face apel la cetăţenii care nu se gândesc la pericolul acestor farse. Astfel că în timpul în care echipajele se îndreaptă spre o sesizare falsă se pot pierde vieți.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax