Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Urmașii moderni ai samurailor vin la Alba Iulia: Peste 80 de kendoca participă la Campionatul Național de Kendo, în weekend

Publicat

Urmașii moderni ai samurailor vin la Alba Iulia, în weekend-ul ce urmează. În jur de 80 de kendoca, adică practicanți de kendo, un sport complex în care doi adversari luptă cu săbii de bambus în timp ce au pe ei armuri, vor participa la Campionatul Național de Kendo, ediția 29, eveniment sportiv ce are loc la Alba Iulia. 

În competiția ce se va desfășura la Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, sunt înscriți 80 de sportivi de la 10 cluburi din țară.

Aceștia vor concura timp de două zile, în probe individuale dar și de echipă. De asemenea, duminică seara, toți cei prezenți vor avea examen de grad.

Ce este kendo

Kendo este sportul modern care a evoluat din tehnicile vechi de luptă cu sabia, Kenjutsu, dezvoltată în școlile de antrenament ale clasei de luptători a samurailor din Japonia.

În timp sportul a evoluat și din Japonia a devenit un sport practicat atât în țările asiatice, dar și în Europa.

În România, sportul s-a dezvoltat la începutul anilor 1990.

Potrivit Federației Române de Kendo, Iado și Jodo, în 1990 dl. Tsushima Kanji a început predarea kendo-ului pentru prima oară în România. În perioada 1991-1992 Federatia Romana de Scrimă a dat cadrul legal pentru practica de kendo din anul 1993 şi până 1997 kendo a fost organizat şi practicat în cadrul Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi Discipline Asociate.

În 1994 organizaţia naţională devine membru al EKF/IKF, astfel capătă recunoaştere internaţională din anul 1998 şi până 2013 kendo devine un departament al Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contanct (FRAMC), în 2013 au început demersurile pentru înfiinţarea Federaţiei Române de Kendo.

În 2016 s-a înființat ACKIJ (Asociația Cluburilor de Kendo, Iaido și Jodo) ca soluție juridică temporară până când proiectul FRK va primi avizul favorabil MTS.

sursă foto: Asociația Cluburilor de Kendo, Iaido și Jodo, Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax