Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Urșii bruni și lupii din Apuseni vor fi protejați printr-un proiect făcut de o organizație din Marea Britanie și finanțat de CE

Publicat

Comisia Europeană a selectat pentru finanțare un proiect făcut de o organizație din Marea Biritanie prin care vor fi protejați urşii bruni şi lupii din Munţii Apuseni. Proiectul se va derula în cadrul programului Life+, în care nu se regăseşte, la această sesiune, niciun proiect românesc.

Comisia Europeană a aprobat finanţarea a 248 de noi proiecte în cadrul programului Life+, din fondul pentru mediu al Uniunii Europene. Proiectele vizează acţiuni în domeniul conservării naturii, al schimbărilor climatice, al politicii de mediu, precum şi activităţi de informare şi comunicare privind problemele de mediu în toate statele membre. În total, ele reprezintă o investiţie totală de aproximativ 556,4 milioane de euro, din care UE va furniza 281,4 de milioane de euro, restul trebuind asigurat de aplicanţi.

Niciun proiect din România nu se regăseşte pe lista proiectelor selectate pentru finanţare. Totuşi, unul dintre proiectele Marii Britanii selectate în Life+ vizează conservarea populaţiilor de urşi bruni şi lupi din Munţii Apuseni. În cadrul proiectului „Life Connect Carpathians” se va interveni pentru restaurarea şi conservarea habitatelor naturale în pericol şi promovarea unui management adecvat în zonă.

Life+ este instrumentul financiar pentru mediu al Uniunii Europene şi are un buget total de 2,14 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Comisia lansează în fiecare an câte o cerere de propuneri de proiecte Life+.

Beneficiar al Programului Life+ 2013 poate fi orice persoana juridică (organism public şi/sau privat, ca beneficiar unic sau în parteneriat), înregistrată în statele membre ale UE sau în Croaţia.

sursa: gândul.info

sursa foto: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax