Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USL Alba dă testul de popularitate. PNL şi PSD caută candidaţi care pot să-i învingă pe Hava şi Dumitrel


Publicat

Abia în toamnă vom afla care sunt candidaţii oficiali USL Alba pentru primărie şi consiliu judeţean. Până atunci, atât PNL-PC, cât şi PSD îşi vor promova propriii candidaţi, pe baza sondajelor în rândul locuitorilor, iniţiate pentru a verifica preferinţele acestora pentru posturile locale. PNL Alba a iniţiat un sondaj telefonic, iar PSD a preferat varianta de teren, care este în desfăşurare, la nivel de judeţ.

Pentru candidatura la funcţia de primar din partea USL,  liberalii îl susţin Călin Potor, în timp ce social-democraţii îl vor cu orice preţ pe Ioan Dîrzu. Pentru candidaura USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost propus Teodor Atanasiu, de PNL+PC şi Ioan Florea, susţinut de PSD. Aceştia se vor confrunta într-un sondaj comun, la cererea alianţei, iar cei care se vor situa pe primele locuri în preferinţele cetăţenilor vor participa la alegerile din 2012 pentru a încerca să câştige funcţiile ocupate în prezent de Mircea Hava şi Ioan Dumitrel.

Competiţia între candidaţii liberali şi social-democraţi a început de mai bine de o lună. Călin Potor şi Ioan Dîrzu rivalizează în competiţia pentru câştigarea popularităţii, chiar dacă în cadrul USL formează o echipă care are drept scop comun înlăturarea Partidului Democrat Liberal din funcţiile publice de conducere. Dealtfel, cei doi sunt şi mai activi decât Atanasiu şi Florea, care se află în competiţie pentru candidatura împotriva actualului preşedinte al CJ Alba, Ioan Dumitrel.

În campania de imagine, politicienii au abordat o atidudine mai populară, implicându-se în acţiuni sociale la nivel local în care au fost angrenaţi şi cetăţeni voluntari. Acţiunile au continuat cu declaraţii de presă, prin care s-au arătat îngrijoraţi de soarta albaiulienilor şi de soarta ţării sub conducerea PDL. Ioan Dîrzu a mers chiar mai departe cu această campanie internă şi le-a distribuit cetăţenilor în cutia poştală flyere prin care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Alba Iulia. Dârzu a prezentat chiar şi câteva măsuri pe care le consideră importante pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor acestui municipiu, din punct de vedere economic şi social.

În acest timp rivalul său, Călin Potor, pe lângă comunicatele critice la adresa PDL şi a politicii guvernului, difuzate în presa locală, a utilizat o strategie de abordare a electoratului „face to face”, considerând că poate câştiga simpatia cetăţenilor prin contactul direct cu aceştia. Potor a profitat din plin de  „băile de mulţime” pentru a-şi transmite mesajele electorale, mai puţin agresive decât ale lui Dîrzu în raportul cu PDL, dar mult mai aplicate pe problemele administrative, pe care le cunoaşte din perioada în care a fost viceprimar.

Vă propunem să vă exprimaţi opţiunea şi în sondajul Alba24

PSD şi PNL Alba caută candidatul potrivit cu care să poată obţine cât mai multe voturi la alegerile locale din 2012. Care dintre cei propuşi credeţi că are şanse mai mari?

  • Calin Potor ( PNL- candidat pentru Primăria Alba Iulia) (39%)
  • Teodor Atanasiu ( PNL- candidat pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Alba) (27%)
  • Ioan Dârzu ( PSD- candidat pentru Primăria Alba Iulia) (20%)
  • Ioan Florea ( PSD- candidat pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Alba) (14%)
  • Total voturi: 425

Loading ... Loading ...ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Plata întregului personal din spitale să se facă după aceeași grilă de salarizare în 2021

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, joi, că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăţi, pe care îl înaintăm către instituţiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, citat într-un comunicat de presă.

Ministrul şi secretarul de stat Dragoş Garofil au avut, joi, o discuţie cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Potrivit sursei citate, ministrul a menţionat reprezentanţilor sindicaliştilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ şi economic din sistemul sanitar că înţelege nemulţumirile privind inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a asigurat că echipa Ministerului Sănătăţii susţine asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

„Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS”, mai arată Ministerul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Doar 6 din 10 români s-ar vaccina anti-COVID. România, în topul țărilor sceptice privind vaccinul

Publicat

Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte.

România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.

Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație: „Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?”

Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură.

România este în partea de jos a clasamentului celor 28 de state, mai exact doar 57 la sută din românii care au participat la sondaj ar fi de acord să se imunizeze contra Covid-19.

Rusii sunt cei mai puțini doritori să se vaccineze, iar in China aproape toată populația, 97% s-ar imuniza împotriva Covid-19. În topul celor mai sceptice state se află și Ungaria, cu 56%, precum și Polonia, cu 55%.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rafila: ”În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, la aproximativ 7.000 de cazuri pe zi”. Ce recomandă reprezentantul OMS

Publicat

rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mmondială a Sănătății a declarat joi seara că România ar putea ajunge în cel mult zece zile la un scenariu de 7.000 de cazuri pe zi, de infectare cu noul coronavirus.

„În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, de aproximativ de 7.000 de cazuri zilnic. Dar nu putem să știm exact câte persoane se îmbolnăvesc și ajung la ATI”, a spus Rafila la B1TV.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 și 98 de decese, cel mai negru bilanț zilnic raportat în lunile care s-au scurs de la debutul pandemiei, iar specialiștii nu pot să nu se gândească la ce este mai rău.

”Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Rafila

În aceste condiții, le recomandă autorităților să ia foarte serios în calcul stoparea tuturor activităților pentru 14 zile. „Este o măsură care are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară”, subliniază reprezentantul OMS în România.

Potrivit acestuia, dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în ritmul actual, sistemul sanitar și mai ales zona de Terapie Intensivă vor intra în colaps în maxim zece zile. „Evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil.”

Specialistul a atras atenția asupra modului defectuos în care comunică autoritățile „Dacă oamenilor li s-ar explica într-un mod uniform… Nu dă încredere dacă mesajul nu e comun. Cred că aceasta e secretul: să fim sinceri și deschiși. Asta lipsește și cred că cetățenii își dau seama”, a mai spus Rafila.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI: Cod Galben de ceață în județul Alba. Viziblitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. LOCALITĂȚI vizate

Publicat

Meteorologii au emis atenționări Cod Galben de ceață valabile pentru județul Alba și alte județe din țară, vineri dimineața.

În județul Alba, până la ora 10.00, sunt vizate localitățile: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Rădești, Cut.

Potrivit ANM, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare sunt valabile și în localități din județele Cluj, Sălaj și Harghita.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate