Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USL Alba dă testul de popularitate. PNL şi PSD caută candidaţi care pot să-i învingă pe Hava şi Dumitrel

Publicat

Abia în toamnă vom afla care sunt candidaţii oficiali USL Alba pentru primărie şi consiliu judeţean. Până atunci, atât PNL-PC, cât şi PSD îşi vor promova propriii candidaţi, pe baza sondajelor în rândul locuitorilor, iniţiate pentru a verifica preferinţele acestora pentru posturile locale. PNL Alba a iniţiat un sondaj telefonic, iar PSD a preferat varianta de teren, care este în desfăşurare, la nivel de judeţ.

Pentru candidatura la funcţia de primar din partea USL,  liberalii îl susţin Călin Potor, în timp ce social-democraţii îl vor cu orice preţ pe Ioan Dîrzu. Pentru candidaura USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost propus Teodor Atanasiu, de PNL+PC şi Ioan Florea, susţinut de PSD. Aceştia se vor confrunta într-un sondaj comun, la cererea alianţei, iar cei care se vor situa pe primele locuri în preferinţele cetăţenilor vor participa la alegerile din 2012 pentru a încerca să câştige funcţiile ocupate în prezent de Mircea Hava şi Ioan Dumitrel.

Competiţia între candidaţii liberali şi social-democraţi a început de mai bine de o lună. Călin Potor şi Ioan Dîrzu rivalizează în competiţia pentru câştigarea popularităţii, chiar dacă în cadrul USL formează o echipă care are drept scop comun înlăturarea Partidului Democrat Liberal din funcţiile publice de conducere. Dealtfel, cei doi sunt şi mai activi decât Atanasiu şi Florea, care se află în competiţie pentru candidatura împotriva actualului preşedinte al CJ Alba, Ioan Dumitrel.

În campania de imagine, politicienii au abordat o atidudine mai populară, implicându-se în acţiuni sociale la nivel local în care au fost angrenaţi şi cetăţeni voluntari. Acţiunile au continuat cu declaraţii de presă, prin care s-au arătat îngrijoraţi de soarta albaiulienilor şi de soarta ţării sub conducerea PDL. Ioan Dîrzu a mers chiar mai departe cu această campanie internă şi le-a distribuit cetăţenilor în cutia poştală flyere prin care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Alba Iulia. Dârzu a prezentat chiar şi câteva măsuri pe care le consideră importante pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor acestui municipiu, din punct de vedere economic şi social.

În acest timp rivalul său, Călin Potor, pe lângă comunicatele critice la adresa PDL şi a politicii guvernului, difuzate în presa locală, a utilizat o strategie de abordare a electoratului „face to face”, considerând că poate câştiga simpatia cetăţenilor prin contactul direct cu aceştia. Potor a profitat din plin de  „băile de mulţime” pentru a-şi transmite mesajele electorale, mai puţin agresive decât ale lui Dîrzu în raportul cu PDL, dar mult mai aplicate pe problemele administrative, pe care le cunoaşte din perioada în care a fost viceprimar.

Vă propunem să vă exprimaţi opţiunea şi în sondajul Alba24

PSD şi PNL Alba caută candidatul potrivit cu care să poată obţine cât mai multe voturi la alegerile locale din 2012. Care dintre cei propuşi credeţi că are şanse mai mari?

  • Calin Potor ( PNL- candidat pentru Primăria Alba Iulia) (39%)
  • Teodor Atanasiu ( PNL- candidat pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Alba) (27%)
  • Ioan Dârzu ( PSD- candidat pentru Primăria Alba Iulia) (20%)
  • Ioan Florea ( PSD- candidat pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Alba) (14%)
  • Total voturi: 614

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax