Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USL Alba, într-un mare impas. Ioan Dîrzu: „Considerăm că am fost trădați de colegii noștri liberali”

Publicat

Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu îi acuză de trădare pe partenerii liberali din USL, după ce, în ședințele de luni, funcțiile de viceprimari și vicepreședinți ai Consiliului Județean au fost împărțite între PDL și PNL. Aceștia consideră că una dintre funcții ar fi trebuit să revină PSD, după cum s-ar fi înțeles, în prealabil, în interiorul Uniunii. Din tabăra învingătorilor, Teodor Atanasiu respinge orice culpă și susține că nu a încălcat niciun protocol USL. În plus, această variantă de încheiere a unei majorități ar fi fost singura posibilă pentru ca liberalii să nu rămână în afara jocului politic.

Ioan Dîrzu își consideră partidul nedreptățit prin felul în care s-a făcut împărțeala funcțiilor de secunzi ai primarului din Alba Iulia și președintelui CJ Alba și susține că aceste decizii au declanșat un blocaj în Uniune: „Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost o încălcare clară a protocolului USL Alba. Considerăm că am fost trădați de colegii noștri din USL. Părerea mea este că lucrurile puteau să arate altfel, că, după o campanie electorală în care noi am susținut candidații PNL, în care ne-am bătut pentru ei, în care am făcut sacrificii, am fi meritat să facem un grup unit, să facem majoritate și să facem ceva mai bine pentru acest județ. Credem că județul Alba merita mult mai mult, merita ca USL să funcționeze perfect și acest lucru ar fi fost posibil dacă și partenerii noștri ar fi fost de acord cu această părere. Credem că, în perioada imediat următoare, USL București va trebui să ia anumite decizii referitoare la județul Alba”.

Candidatul PSD la vicepreședinția CJ Alba, Ioan Florea, s-a arătat de asemenea nemulțumit de rezultatele votului secret pentru această funcție și și-a exprimat convingerea că acestea vor atrage reacții din partea liderilor social-democrați de la București. Nu doar atât, dar, potrivit acestuia, ar fi posibilă chiar o revenire la situația anterioară existenței USL: „Mie îmi pare rău, dar alianța este într-un mare impas. Rămâne de văzut ce decizii vor lua cei de la București. Eu cred că acest eveniment de la Alba Iulia va constitui un subiect important la București și nu m-ar mira dacă, la un moment dat, s-ar reveni la situația inițială, pentru că nu este o problemă ca cei de la liberali să retragă sprijinul politic al vicepreședintelui și al viceprimarului. Cred că situația normală ar fi să rămânem cu viceprimarul PNL la municipiu, așa cum ne-am înțeles și să revină PSD rolul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Așteptăm săptămânile care urmează, pentru că s-a mai întâmplat și în alte localități, la Reșița, cred, să se pună doi vicepreședinți PNL și viceprimar PNL, deși trebuia să fie cel puțin unul de la PSD”.

Convins că a optat pentru cea mai bună combinație, Teodor Atanasiu nu s-a arătat deloc cuprins de remușcări față de colegii social-democrați, ba dimpotrivă: „Am încercat să facem majoritate, o majoritate din care să facem parte și să ne implicăm, ca să ne promovăm proiectele. Singura majoritate de încheiat a fost aceasta, pe care am și încheiat-o cu cei de la PDL. Am făcut o majoritate nu numai pentru alegerea viceprimarilor și a vicepreședinților CJ, ci și pentru binele proiectelor PNL, pe care le-am prezentat în campania electorală. Nu știu de ce mă acuză de trădare domnul Dîrzu, nu am avut nicio înțelegere cu domnul Dîrzu să fim braț la braț cu ei la pierdere, vreau să fie foarte clar că nu am încălcat niciun protocol”.

Cât despre situația USL în județul Alba, Atanasiu nu s-a declarat îngrijorat de o eventuală despărțire: „Nu este vorba despre o rupere a USL. USL va continua să existe. Avem un protocol în care la consiliile locale și la Consiliul Județean mergem împreună, dacă reușim să constituim majoritate împreună. Nu am reușit să constituim majoritate împreună, să avem suficiente voturi pentru a avea o majoritate, nu am reușit să atragem alături de noi un alt partid cu care să ne înțelegem, iar în aceste poziții am fi fost puși în situația de a rămâne în afara jocului politic sau să încercăm să facem un altfel de majoritate”.

Reamintim că, în cadrul ședințelor de luni, la constituirea Consiliului Local Alba Iulia au fost desemnați viceprimari Paul Voicu (PDL) și Simone Albani (PNL), iar la Consiliul Județean Alba, în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Alin Cucui (PDL) și Florin Roman (PNL).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. florin

    luni, 25.06.2012 at 19:29

    Cine a pierdut alegerile in Alba , Dirzu sau Atanasiu ? Cine a tradat Dirzu sau Atanasiu ? Chiar nu aveti o infima doza de bun simt domnule Atanasiu ? Ati distrus USL in Alba, din care d-voastra si a lui Potor a cistigat PD-L in Alba. DEMISIA domnilor Atanasiu, Cretu, Roman, Fulea….Ati fost niste blatisti cu pedelistii !!!

  2. PSD-ist

    luni, 25.06.2012 at 20:37

    Domnule Dirzu, sunteti cel mai slab negociator. Mai bine ati pleca la Bucuresti si ati lasa organizatia de Alba la altcineva mai capabil. Dar probabil, asta ati urmarit iar acum….puteti pleca linistit. Sa va fie rusine!!! Ati lasat mebrii organizatiei…ai nimanui. Nu ei au cistigat ci, noi, PSD-istii am pierdut, pe mina noastra. Adica,a dumneavoastra !!!

  3. carmen

    luni, 25.06.2012 at 21:08

    Cel mai bine ar fi ca Ponta si Antonescu sa-i puna pe liber si pe Darzu si pe Atanasiu, sa-i oblige sa-si dea demisia. Poate asa lucrurile ar reveni la normal!!!

  4. Ovidiu J

    luni, 25.06.2012 at 22:23

    Darzu este o nulitate in politica. Cu cat il vom schimba mai repede cu atat avem sanse sa castigam parlamentarele in Alba. A jucat murdar in coalitie. A negociat pe la spatele PNL cu otevistii de lla PPDD. Liberalii s-au prins si au taxat lipsa de fair play printr-un aranjament cu PDL. Oricum este bine ca orasul nu a ajuns la mana unor pricolici care cu doi oameni in consiliu vroiau sa faca muschii tari.

  5. Lili

    marți, 26.06.2012 at 03:19

    PSD-ul s-a aplecat dupa sapun…

  6. atti

    marți, 26.06.2012 at 10:35

    E PACAT.MAI MERITA SA VOTEZ.IN 23 ANI DE ASA NUMITA DEMOCRATIE AM VAZUT NUMAI MINCIUNA SI INTERES PESONAL.NOI CA NISTE COBAI AM VOTA TOT TINPUL DUPA NISTE PRINCIPI.EI AU FACUT AVERE.PENSIE BUNA, SI NOI CEI CARE AM AVUT PRINCIPII AM FOST SI FURATI, SI SARACITI IN ULTIMUL HAL.DE PENSIA MIZERABILA NICI NU MERITA VORBIT.AU BATUT JOC DE NOI MSI RAU CA PCR.ATUNCI AM AVUT CEL PUTIN O SCUZA, ACUM NIMIC.

  7. Anonima

    marți, 26.06.2012 at 10:47

    Tradatorii!!!!!! Mergem la vot sa vedem o schimbare si ei ce fac??? Se aliaza cu cei pe care vrem sa ii schimbam????? Ce dezamagire!!!

  8. vai de noi

    marți, 26.06.2012 at 14:48

    Darzu si ai lui isi merita soarta. In campanie au stat linistiti si nu au miscat un deget, lasand totul pe seama si cheltuiala liberalilor. Acum au primit ce au meritat. La fel au primit si OTV-istii. O mare tzeapa, instrument drag patronului lor spiritual Dan Diaconescu, cel mai ordinar santajist din presa romaneasca.

  9. domotek

    miercuri, 27.06.2012 at 09:02

    Doamne ocroteştei pe Români !

  10. Pingback: USL Alba a împlinit un an de când este la putere: Mai multe proiecte lansate, promisiuni ratate, lupte interne și multe funcții ocupate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax