Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USL împlinește un an de când a câștigat alegerile. Vezi ce a promis înainte să obțină în Parlament o majoritate de 70%

Publicat

Ponta și Antonescu. Foto: Romanialibera.ro
Ponta și Antonescu. Foto: Romanialibera.ro

Ponta și Antonescu. Foto: Romanialibera.ro

S-a împlinit un an de când Uniunea Social-Liberală a câştigat alegerile parlamentare cu o majoritate zdrobitoare de 70%. Votul românilor aproape că a scos din Parlament fostul partid de guvernământ, PDL şi doar o scăpare a legii le-a permis democrat-liberalilor să obţină mandate.

Preţul a fost, însă, creşterea numărului de parlamentari, de la 340, la 588. Până în prezent, au fost eliberate opt fotolii de parlamentar. Printre cei care şi-au încheiat mandatul în primul an se numără demisionarul Dan Voiculescu, precum şi George Becali şi Antonie Solomon, ultmii doi fiind condamnaţi la închisoare cu executare.

Alegerile de anul trecut au reprezentat şi momentul intrării în Parlament a partidului lui Dan Diaconescu. De altfel, PP-DD a rămas, încă din primul an, fără 23 de parlamentari.

USL a lansat în campania electorală din 2012 șapte programe constituind viziunea sa despre economie, educație, administrație, agricultură, turism, mediu si energie.  Printre promisiuni numărându-se crearea unui milion de noi locuri de munca si introducerea impozitului diferențiat.

USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încat numarul de angajati să devină cel puțin egal cu numărul de pensionari, promițând, totodată, o crestere economică de 4% anual, scrie Mediafax.

USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a platii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum si zero taxe pentru angajarea în regim part-time și cresterea salariului minim pe economie la 800 lei/luna. USL a promis că va păstra plafonul de 16% si va introduce impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale, astfel: cota 8% – pana la 800 lei/lună, cota 12% – de la 800 lei/luna până la 1600 lei/lună și cota 16% – pentru ce depaseste 1600 lei lună.

USL a mai promis că TVA va reveni la 19% și deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privata si asigurari private de sănătate, cu plafon stabilit. De asemenea, USL a mai promis că va introduce cota redusă de TVA la producția de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte și legume (TVA 24%, din care 9% către buget si 15% dedus producătorului).

USL a mai promis că va acorda și un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsă intre 5.000 si 100.000 de Euro și că va capitaliza CEC si Eximbank.

Viziunea USL asupra guvernării, în domeniul economic, cuprinde și plafonarea imprumuturilor guvernamentale pe piața internă. De asemenea, contractarea unor împrumuturi externe nu se va mai face decât pentru investiţii. USL promite, totodată, să restructureze ANAF, Garda Financiară și Vama și să desființeze 6.000 de posturi numite politic în perioada 2009-2010.

USL a mai promis că va plafona cheltuielile cu bunurile si serviciile la minus 50% din valoarea actuală, să adapteze acordul actual cu FMI și să negocieze în 2013 un nou acord cu FMI.

O altă promisiune este construirea a 1.200 de km. de autostradă până în 2020.

Pe de altă parte, USL şi-a propus să desfiinţeze Ministerul Dezvoltării, având în vedere ca din 2012 se realizează trecerea de atribuţii şi de competenţe de la Guvern către regiuni.

USL și-a propus, de asemenea, să comaseze terenurile agricole şi să realizeze gratuit cadastrul pentru acestea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax