Connect with us
Publicitate

POLITICA

USL insistă pentru referendum în Alba. Au propus discutarea consultării populaţiei privind reorganizarea teritorială, în următoarea şedinţă CJ

Publicat

Reprezentanţii PSD şi PNL Alba susţin că proiectul USL local privind organizarea unui referendum privind reorganizarea teritorială şi totodată modificarea limitelor teritoriale ale județului Alba trebuie pus pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Judeţean şi a transmis o nouă solicitare instituţiei, în acest sens.

Social-democraţii şi liberalii consideră necesară consultarea locuitorilor privind desființarea județului și a efectelor care vor exista după această reorganizare. ”Nu credem că dacă vor fi regiuni mai mari se vor accesa mai multe fonduri de la Uniunea Europeană. Regionalizarea, reîmpărțirea teritoriilor va defavoriza județul Alba, iar noi nu vrem ca acest județ să dispară, vrem ca acest  aspect să fie decis și hotărât de către consilierii locali”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, în conferinţa de presă de miercuri.

Reprezentanții celor două partide au formulat o nouă scrisoare către Consiliul Județean Alba, în care cer dezbaterea proiectului având în vedere că tema regionalizării este una de actualitate, după ce au mai cerut o dată discutarea acestui proiect de hotărâre. Răspunsul primit atunci, mai exact pe data de 6 iulie, din partea CJ Alba a fost  acela de a amâna ședinta până pe data de 4 septembrie, după ce se va încheia vacanța parlamentară. Astfel, USL a luat din nou decizia de a mai reformula o scrisoare către CJ Alba, în care cere convocarea unei ședințe extraordinare mai repede de data de 4 septembrie. Noua scrisoare a fost trimisă marţi, 19 iulie, iar până în momentul de față nu s-a primit nici un răspuns.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax