Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USR acuză fraude la o secție din Zlatna. Buletinele pentru referendum – greșite, cele pentru alegeri – corecte

Publicat

v

USR semnalează nereguli la o secție de votare din județul Alba, unde 200 de buletine de vot aveau ștampilele amplasate greșit, ceea ce ar duce, spun reprezentanții partidului, la anularea voturilor respective.

UPDATE: „S-a hotărât de BEC faptul că biroul electoral al secției de vot va stabili dacă voturile în care ștampila de control a fost aplicată pe prima pagină sunt valabile”, a transmis președinte USR Alba, Beniamin Todosiu.

Reprezentatul USR de la secția 174, de la Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, reclamă faptul că peste 200 de buletine de vot introduse în urnă aveau ștampila de control pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate.

Considerăm că nu este nici o greșeală, ci o fraudă, de vreme ce buletinele de vot pentru europarlamentare au fost ștampilate corect, iar pentru referendum nu” a transmis responsabilul de comunicare al USR Alba, Cristi Câmpean.

Acesta a declarat că va depune o reclamație la Biroul Electoral Județean Alba.

Aceeași problemă a apărut în mai multe secții de votare din țară și din municipiul București. USR a semnalat că acest lucru poate duce la invalidarea unui mare număr de buletine pentru referendum. Reprezentanții formațiunii au cerut BEC să dispună măsuri pentru corectarea situației și a solicitat ca voturile deja exprimate pe asemenea buletine să fie considerate valide.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax