Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

USR începe competiția internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Alba Iulia. Cine sunt cei doi tineri înscriși în cursă

Publicat


USR Alba a anunțat că doi politicieni tineri intră în competiția internă pentru a obține candidatura din partea formațiunii la funcția de primar al municipiului Alba Iulia. USR Alba este primul partid care anunță public acest lucru.

Cei doi sunt Iulian Țîr și Ionuț Horșa. Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, a declarat că unul dintre cei doi va fi desemnat drept candidat în urma unor sondaje care vor avea loc în perioada următoare în oraș. Vor fi chestionați minim 1.000 de cetățeni ai municipiului, a mai adăugat acesta. 

”În decursul săptămânilor următoare USR Alba Iulia va organiza un sondaj referitor la stabilirea potențialilor candidați pentru primăria orașului. În cadrul acestuia vor fi incluși atât membri ai filialei USR, respectiv Horșa Ionuț, Iulian Țîr cât și politicieni locali integri din cadrul unor partide politice. Unul dintre cei doi va fi candidatul nostru” a spus Todosiu.

Cine sunt cei doi

Iulian Țîr are 32 de ani și crede că nu putem face față provocărilor de astăzi cu soluții de alaltăieri. El consideră că nu putem alege în continuare vechii oameni ai sistemului și să sperăm că rezultatele să fie diferite. Este licențiat în administrarea afacerilor, este economist de 10 ani și își dorește ca Alba Iulia să aibă o administrație eficientă care să fie în slujba comunității. „Alba Iulia are nevoie de aer proaspăt!”

Ionuț Horșa are 34 de ani și principala lui preocupare este de a schimba lucrurile în societatea curentă prin implicare și prin identificarea proiectelor durabile și de perspectivă pentru Alba Iulia. Informatician de mai bine de 10 ani, licențiat în informatica, dar și în filologie, consideră că doar prin atragerea de investitori, dezvoltarea turismului și a infrastructurii putem schimba vizibil imaginea și viitorul orașului nostru.

PSD nu și-a anunțat încă un potențial candidat. De altfel, partidul nu și-a revenit încă după pierderea drastică a alegerilor în județ. Nici înainte partidul nu avea un candidat proeminent pentru această funcție.

Spre deosebire de PSD, care nu are nici un candida, PNL are prea mulți. Voicu Paul, cel care îi ține acum locul fostului primar Mircea Hava pare a avea prima șansă să fie nominalizat de partid. Pe listă ar mai fi actualul președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatul Florin Roman și viceprimarul Gabriel Pleșa. Un sondaj va fi realizat și la PNL, au declarat surse din partid.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Zebrele” nevăzute de la Alba Iulia. Trecerile de pietoni slab iluminate, pericol pentru cetățenii orașului

Publicat

Lumina de intensitate scăzută din zona trecerilor de pietoni este unul dintre factorii care pun în primejdie viața trecătorilor pe timp de noapte. În municipiul Alba Iulia există o singură trecere de pietoni iluminată suplimentar, amplasată în urmă cu aproximativ un an, pe strada Cloșca, printr-un proiect pilot. Pe lângă iluminat, vizibilitatea șoferilor în zona […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi bărbați din Alba au MURIT în ACCIDENT pe DN 7, la Mintia. Impact violent între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Doi bărbați din județul Alba și-au pierdut viața, joi seara, într-un accident rutier grav petrecut pe DN 7 Deva – Arad, la Mintia. Aceștia se aflau într-o autoutilitară care s-a izbit de un TIR. UPDATE 1: Potrivit ISU Hunedoara, pompierii deveni au intervenit cu echipaje specializate în descarcerare şi prim ajutor.   Pompierii şi echipajul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Turiștii anilor `80: Cu sania și schiurile pe o Dacia 1300 înmatriculată în Alba. Cum era vacanța de iarnă

Publicat

O imagine rară din anii `80 cu o Dacia 1300, una dintre mașinile care au scris istorie în România, a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook. Pe un drum înzăpezit, autoturismul înmatriculat în județul Alba transporta mai multe persoane, cel mai probabil aflate în vacanță. Nu lipsesc nici „accesoriile” de sezon, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va fi mansardată. Investiție de peste 120.000 de euro

Publicat

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va mansardată, printr-un proiect în valoare de 120.000 de euro. Amenajarea podului presupune, printre altele, crearea unei săli de ședințe și a două birouri.  Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor pentru „amenajarea podului existent la clădirea primăriei Comunei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate