Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USR începe competiția internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Alba Iulia. Cine sunt cei doi tineri înscriși în cursă

Publicat

USR Alba a anunțat că doi politicieni tineri intră în competiția internă pentru a obține candidatura din partea formațiunii la funcția de primar al municipiului Alba Iulia. USR Alba este primul partid care anunță public acest lucru.

Cei doi sunt Iulian Țîr și Ionuț Horșa. Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, a declarat că unul dintre cei doi va fi desemnat drept candidat în urma unor sondaje care vor avea loc în perioada următoare în oraș. Vor fi chestionați minim 1.000 de cetățeni ai municipiului, a mai adăugat acesta. 

”În decursul săptămânilor următoare USR Alba Iulia va organiza un sondaj referitor la stabilirea potențialilor candidați pentru primăria orașului. În cadrul acestuia vor fi incluși atât membri ai filialei USR, respectiv Horșa Ionuț, Iulian Țîr cât și politicieni locali integri din cadrul unor partide politice. Unul dintre cei doi va fi candidatul nostru” a spus Todosiu.

Cine sunt cei doi

Iulian Țîr are 32 de ani și crede că nu putem face față provocărilor de astăzi cu soluții de alaltăieri. El consideră că nu putem alege în continuare vechii oameni ai sistemului și să sperăm că rezultatele să fie diferite. Este licențiat în administrarea afacerilor, este economist de 10 ani și își dorește ca Alba Iulia să aibă o administrație eficientă care să fie în slujba comunității. „Alba Iulia are nevoie de aer proaspăt!”

Ionuț Horșa are 34 de ani și principala lui preocupare este de a schimba lucrurile în societatea curentă prin implicare și prin identificarea proiectelor durabile și de perspectivă pentru Alba Iulia. Informatician de mai bine de 10 ani, licențiat în informatica, dar și în filologie, consideră că doar prin atragerea de investitori, dezvoltarea turismului și a infrastructurii putem schimba vizibil imaginea și viitorul orașului nostru.

PSD nu și-a anunțat încă un potențial candidat. De altfel, partidul nu și-a revenit încă după pierderea drastică a alegerilor în județ. Nici înainte partidul nu avea un candidat proeminent pentru această funcție.

Spre deosebire de PSD, care nu are nici un candida, PNL are prea mulți. Voicu Paul, cel care îi ține acum locul fostului primar Mircea Hava pare a avea prima șansă să fie nominalizat de partid. Pe listă ar mai fi actualul președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatul Florin Roman și viceprimarul Gabriel Pleșa. Un sondaj va fi realizat și la PNL, au declarat surse din partid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax