Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

USR PLUS a obținut la negocierile cu PNL 14 funcții de prefect și 28 de subprefect. Ce alte posturi importante a obținut alianța

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

PNL a cedat o mulțime de funcții la nivel local, în timpul negocierilor pentru formarea Guvernului. Alianța USR-PLUS a obținut, pe lângă portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autoritățile centrale pentru protecția mediului și CNAS dar și dreptul de reprezentare guvernamentală în județele țării prin 42 de funcții de prefect și subprefect.

Teoretic cel puțin, funcțiile de prefect și subprefect sunt apolitice, însă în realitate partidele decid cine le ocupă.

Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

În ceea ce privește aria de implementare a politicilor de mediu, alianța va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

De asemenea, aceștia au obținut dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

Un alt câștig trecut în partea celor de la USR-PLUS este posibilitatea de a nominaliza secretarul de stat la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

USR PLUS a primit la negocierile pentru guvernare șase ministere, printre care Justiție, Fonduri Europene, Sănătate și Transporturi dar și șefia Cancelariei prim-ministrului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 20.12.2020 at 12:47

    Bravo USR. Acum problema este calitatea oamenilor propusi. Aici cred ca nici un partid nu sta bine, pentru ca nu e marfa in tara asta, lucru confirmat pana acum de cei care au fost in posturi pana acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax