Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

USR-PLUS îl cere lui Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern prin care au fost înființate centrele speciale de vaccinare

Publicat

USR -PLUS îi cere premierului Florin Cîțu desecretizarea minutei ședinței de guvern în care s-a stabilit înființarea unor centre speciale de vaccinare în care, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, între 27 decembrie si 5 martie, s-au vaccinat peste rând, fără drept, 7000 de oameni.

Dintre cei 7000, s-au vaccinat 4522 de persoane care aveau dreptul să fie vaccinate doar în etapa a treia.

USR-PLUS și-a reafirmat, astfel, susținerea pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cere premierului Florin Cîțu desecretizarea minutei ședinței de guvern în care s-a stabilit înființarea centrelor speciale de vaccinare.

Într-un comunicat, Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS precizează că „susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor «închise» de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal”.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS, reunite vineri, își reafirmă susținerea totală pentru ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și îi cer premierului Florin Cîțu desecretizarea minutei ședinței de guvern în care s-a stabilit înființarea centrelor speciale de vaccinare se arată într-un comunicat USR Plus, potrivit Mediafax.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS susțin „fără rezerve” orice investigație menită să lămurească felul în care informațiile ajung la români.

USR Plus susține verificarea neregulilor de catre Ministerul Sănătății

„Cerem Corpului de Control al primului ministru să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunțate astăzi (vineri – n.r.).

În acest context, susținem Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea urmând să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului.

Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor <închise> de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal”, transmit cei de la USR și PLUS

De asemenea, Alianța USR PLUS solicită premierului Florin Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziția populației.

„Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice și în lipsa unei asumări clare a responsabilităților ce revin fiecărei instituții și persoane.

Reprezentanții Alianței USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm și consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunțate în debutul acestei guvernări.

Primul pas este câștigarea alături de Ministerul Sănătății și întregul Guvern a luptei cu pandemia. Transparența este esențială pentru succesul acestei lupte și nu este negociabilă”, se mai arată în comunicatul citat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax