Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UTCN Extensia Alba Iulia preia sediul Incubatorului de Afaceri de la Liceul nr. 2. Vor fi amenajate săli de curs şi laboratoare

Publicat

primaria alba iulia Studenţii şi profesorii de la UTCN Extensia Alba Iulia vor avea în curând spaţii noi pentru derularea cursurilor. Cel puţin aşa se arată în proiectul de hotărâre propus pentru aprobare în şedinţa de marţi, 28 iulie, privind partneriatul dintre primărie şi Universitatea Tehnică. Facultatea de Construcţii de Maşini va prelua în administrare cantina şi clădirea Incubatorului de afaceri din incinta Grupului Şcolar Metalurgic Alba Iulia.

Imobilele Liceului nr. 2 din Alba Iulia vor fi preluate de UTCN Extensia Alba Iulia pentru a fi amenajate săli de curs şi laboratoare. În acest sens, sunt mai multe firme cu activitate în Alba, printre care Bosch, Star Transmission – Daimler, VCST şi Supremia, care şi-au manifestat disponibilitatea pentru a sponsoriza aceste lucrări de amenajare.

Spaţiile de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23 vor fi date în administrare pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire.

Sălile ocupate de partenerii din incubatori de afaceri vor fi prefate în cursul luni septembrie sau până la sfârşitul acesteia.

Finanţarea pentru ameanajrea şi dotarea imobilelor transferate este asigurată de UTCN, care va menţine sau dezvolta specializări în domeniul ştiinţelor inginereşti în funcţie de nevoile pieţei de muncă.

Specializările extensiei din Alba Iulia a UTCN sunt în domeniul construcțiilor de mașini și al mecanicii. Durata studiilor este de patru ani, iar în prezent, extensia din Alba Iulia are 600 de studenţi în ani de studiu diferiţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax