Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UTCN se extinde la Alba Iulia. Licitație pentru transformarea unei foste cantine în spații moderne de învățământ

Publicat

sediu UTCN Universitate Tehnica Alba Iulia

Extensia Universitară Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca urmează să fie extinsă prin transformarea unei foste cantine abandonate într-o clădire cu spații moderne de învățământ. Noua construcție va pune la dispoziția profesorilor și studenților amfiteatre, laboratoare și o bibliotecă. 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lansat luni, 14 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii de educație și formare la extensia din Alba Iulia, în vederea promovării învățământului terțiar universitar.

Valoarea totală este estimată la 6.180.992 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, construcția existentă, situată în Alba Iulia, pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23, vizată spre extindere, este în prezent abandonată și degradată.

La interior finisajele sunt deteriorate, tâmplăriile și echipamentele lipsesc. La exterior construcția prezintă materiale lipsă, infiltrații de apă, burlane deteriorate. Terenul este împrejmuit parțial pe latura de sud-vest si nord-vest, accesul în incintă se realizează direct de la stradă.

Structura funcțională cuprinde holuri de acces, o sală de mese, grupuri sanitare, zona de bucătărie cu anexe și un subsol parțial.

Situația propusă în cadrul proiectului

Pentru transformarea clădirii fostei cantine în spații de învățământ se propun lucrări de extindere în plan și pe verticală.

Extinderea pe verticală va presupune crearea unor amfiteatre la parter cu înălțime utilă mare, un etaj intermediar parțial în care se va extinde spațiul bibliotecii și un etaj deasupra spațiilor anterior menționate, care va cuprinde 3 laboratoare și grupurile sanitare aferente.

Clădirea va fi prevăzută cu următoarele echipamente și dotări: ascensor, mobilier și echipamente specifice funcțiunii și a activităților care se vor desfășura în interiorul clădirii.

Amenajarea terenului de amplasament va cuprinde soluțiile de amenajare a incintei cu alei pietonale și carosabile, o parcare cu 10 locuri, spații verzi amenajate și zone pentru recreere dotate cu mobilier urban pentru ședere.

Spațiul verde prevăzut va fi amenajat prin gazonare și plantări punctuale de vegetație înaltă.

Ce presupune realizarea investiției

Din punct de vedere constructiv se vor opera demolări ale pereților și ale planșeelor existente completându-se structura de rezistență astfel: fundații izolate sau continue, stâlpi grinzi și planșee din beton armat pentru toate nivelele, zidărie portantă din cărămidă cu goluri verticale cu centuri din beton armat.

Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă.

Circulația pe verticală se va realiza fie prin intermediul unui ascensor plasat în puț cu pereți din beton armat, fie prin intermediul scării interioare de acces realizată în două rampe din beton armat.

Pereții exterior propuși se vor realiza din cărămidă cu goluri verticale și grosime de 30 cm, iar pereții interiori din zidărie de cărămidă vor avea grosime de 25 cm, sau 12 cm.

Se vor reliza compartimentări suplimentare și din pereți din gips-carton. Pereții perimetrali se vor termoizola cu vată minerală bazaltică de 15 cm, iar termoizolarea plăcii pe sol și a soclului se va realiza cu polistiren extrudat de 5 cm.

La nivelul pardoselior, finisajele propuse vor include plăci de piatră pentru zonele de acces în clădire, gresie antiderapantă pentru grupurile sanitare, spațiile tehnice, de întreținere și depozitare. În sălile de curs, amfiteatre și bibliotecă se va folosi parchet multistrat antiderapant pentru trafic intens.

Pereții se vor finisa cu zugraveală lavabilă. Se propun în majoritatea spațiilor tavane suspendate din gips-carton.

Amfiteatrele vor fi prevăzute cu plăci fonoabsorbante montate la nivelul pereților.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax