Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Utilizarea telefonului mobil, INTERZISĂ în școli și grădinițe. Va putea fi luat de profesor. Amendamente la Legile Educației

Publicat

Interzicerea utilizării telefonului mobil de către elevi, în școală, a fost introdusă prin amendamente de PNL, PSD și Ministerul Educației în proiectul legii învățământului. Excepția constă în folosirea acestuia în scop didactic. 

Printre cele peste 1.000 de amendamente depuse la proiectele de legi ale Educației, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, se află și cel legat de folosirea mobilului, potrivit Edupedu.ro.

Telefonul poate fi luat de profesor și dat ulterior părinților.

Prevederi legate de utilizarea telefonului mobil în școli:

  • Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ, sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.
  • În învățământul liceal, regulamentul intern al unității de învățământ poate interzice folosirea de către un elev a dispozitivelor menționate, în întregul sau parțial din incinta unității de învățământ, precum și în timpul activităților care se desfășoară în afara acesteia.
  • Prevederile de mai sus nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu CES sunt autorizați să le folosească.
  • Nerespectarea prevederilor de mai sus poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea predării, după caz, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori  sau elevi conform regulamentului intern al unității de învățământ.

Părerile pe acest subiect sunt împărțite. Totodată, aceste amendamente apar după ce în spațiul public au apărut mai multe incidente petrecute la clasă, filmate de elevi cu ajutorul unor telefoane mobile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 19.04.2023 at 23:19

    Le este frică să nu fie filmați? ??

  2. Constantin

    vineri, 21.04.2023 at 00:16

    Stați liniștiți că nu va trece legea in forma asta,pt că sunt prea mulți colegi profesori care nu le convine,pt că și dânșii mai stau pe telefon la oră…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax