Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Utopie Urbană. Primăria Alba Iulia plătește 10.000 de euro pe un graffiti care „revitalizează” un gang din blocul M

Publicat

Foto credit: Cristian Nistor (eliteart-gallery.com)

Utopie urbană la Alba Iulia. De 1 iunie Primăria Alba Iulia în parteneriat cu o asociație din București realizează un desen graffiti în gangul blocului M de lângă Librăria Humanitas și pe trotuarul din fața ei. Activitatea este finanțată de Primărie cu  10.000 de euro, sumă care poate crește în funcție de calitatea vopselei folosite.

Proiectul organizat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu asociația Elite Art Club UNESCO din București, își dorește să revitalizeze o zonă urbană din Alba Iulia cu ajutorul copiilor.

Cu ocazia Zilei Copilului, asociația aduce un grup de artiști urbani care vor face un desen tip graffiti în pasajul blocului M de la Librăria Humanitas și pe trotuarul din fața ei.

Tema desenului este Alba Iulia și România peste 100 de ani. Desenul va fi realizat cu ajutorul elevilor de la Liceul de Artă și Liceul Sportiv din Alba Iulia, dar se pot înscrie și alți elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani la numărul de telefon: 0732 518 773.

Elevii vor porni într-o excursie prin oraș pentru a cunoaște și a înțelege mai bine urbanismul din Alba Iulia.

După excursie vor participa la un atelier de pictură pe hărtie în care vor desena ideea lor despre cum va arata Alba Iulia peste 100 de ani. Atelierul se va ține la casa unde își are sediul ONG-ul Forum Apulum.

Desenele făcute de către elevi vor fi reinterpretate de către artiștii grafitii ai grupulul Sweet Damage Crew, pe peretele gangului de la librărie și pe trotuarul din fața ei.

Contactați telefonic cu privire la bugetul proiectului reprezentanții Elite Art Club UNESCO au spus că nu pot da detalii privit finanțarea deoarece „ în contractul încheiat cu Primăria există o clauză de confidențialitate pe care noi trebuie să o respectăm”.

Primăria Alba Iulia finanțează activitatea cu 10.000 de euro, iar surse din primărie au declarat că dacă proiectul va avea succes s-ar putea realiza desene tip graffiti și pe alți pereți din Alba Iulia.

Proiectul Utopia Urbană s-a desfășurat și în București sub o formă asemănătoare, rezultatul fiind vizibil în pozele de mai jos.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax