Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Uzina Mecanică Cugir ar urma să producă arme și armament cu tehnologie NATO. Parteneriat cu o companie din Germania

Publicat

Uzina Mecanică Cugir ar urma să producă arme și armament cu tehnologie NATO. Cel puțin asta a declarat premierul României, Marcel Ciolacu, miercuri, 22 mai. 

Ciolacu a participat la expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – BSDA 2024. 

Acesta a spus în timpul discursului că UM Cugir ar uma să producă armament cu tehnologie NATO alături de o companie din Germania.

”Cel mai bun exemplu este faptul că, astăzi, la acest eveniment, se vor semna înţelegeri comerciale cu importanţi parteneri internaţionali. Uzina Mecanică din Cugir va produce arme şi armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană.

Romarm şi concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea şi dezvoltarea de noi capacităţi pentru producţia de muniţii de calibru mare, la standarde NATO.

Iar Romaero, căreia mulţi îi cântau deja prohodul, revine ca important furnizor al serviciilor de întreţinere şi reparaţii la aeronavele Boeing şi Airbus. Va semna un memorandum cu un partener de tradiţie din Ungaria”, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu.

Ce este BSDA

Potrivit MApN, BSDA 2024, care se va desfăşura în perioada 22 – 24 mai la Complexul expoziţional Romaero S.A. din Bucureşti, este cea mai mare expoziţie de apărare, aeronautică şi securitate din Europa de est şi va găzdui ca expozanţi cele mai mari firme de profil din lume, peste 400 de companii româneşti şi străine din 31 de ţări.

Evenimentul expoziţional îşi propune să identifice oportunităţile şi să găsească soluţii de cooperare atât în producţie, cât şi în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea, pe plan internaţional, a industriei de apărare din România.

În actualul context geopolitic, evenimentul este relevant atât pentru domeniul militar, cât şi pentru cel economic, urmărind atât promovarea tehnologiei de ultimă generaţie în domeniul sistemelor de arme şi echipamentelor de tehnică pentru apărare, precum şi dezvoltarea contactelor între state şi cooperarea industrială, prin facilitarea schimbului de experienţă între reprezentanţii firmelor producătoare de tehnică militară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate