Connect with us
Publicitate

CUGIR

Uzina Mecanică din Cugir vrea să investească în creșterea producției și diversificarea gamei de muniții NATO

Publicat

Uzina Mecanică din Cugir vrea să investească în modernizarea platformei, pentru creșterea capacității de producție și diversificarea gamei de fabricație a muniției de tip NATO. 

Societatea Uzina Mecanică Cugir SA a lansat marți, 7 martie, în SEAP, o licitație pentru elaborarea documentației tehnico-economice studiu de fezabilitate privind „Modernizarea în vederea creșterii capacității de producție și a diversificării gamei de fabricație a muniției tip NATO calibru 5.56 x 45 mm și calibrul 12,7 x 99 mm”.

Valoarea totală estimată a serviciilor este de 650.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, productivitatea minim urmărită pentru liniile de producție va trebui să satisfacă necesarul forțelor FSNA. De asemenea, se va urmări creșterea competitivității pe piața externă.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat în luna februarie că țara noastră produce din ce în ce mai multă muniție de război. Șeful NATO le-a cerut recent statelor membre să găsească soluții astfel încât producția de muniție și alte echipamente militare să crească.

Potrivit ministrului, C.N. Romarm SA, compania de stat specializată în producția de muniție și armament, se pregătește de redeschiderea unor capacități de producție, aflate în conservare, dar și de înființarea unei fabrici de pulberi.

Florin Spătaru a mai precizat că există planuri de creștere a producției de muniție pentru toate companiile din România, în condițiile în care ”stocurile de muniție pentru România, dar și pentru celelalte țări NATO se diminuau”.

”Atât pentru muniția de calibru mic, cât pentru muniția de calibru mare am aprobat planurile investiționale. Urmează să omologăm muniția necesară pentru MApN, pe capabilitățile de apărare pe care ministerul le achiziționează. Păstrăm în continuare capacitatea de producție de muniție non NATO și, în același timp, dezvoltăm aceleași capacități de producție prin achiziția de echipamente, dar și omologări pentru muniția NATO, care va intra stocurile MApN”, a precizat Spătaru, la TVR Info.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax