Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță 2023: Au crescut cererile pentru ofertele early booking. Care sunt cele mai căutate destinații de către români

Publicat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) constată o creștere de 40% a cererii de early booking. Potrivit sursei citate, sunt căutate destinații de vacanță în Grecia, Spania, dar și Turcia. 

Agențiile de turism promovează la Târgul de Turism al României ofertele tip early booking pentru sezonul estival, atât pentru destinații externe, cât și pentru litoralul românesc.

De asemenea, agențiile promovează și pachete turistice pentru Paște și alte oferte de primăvară.

ANAT constată o creștere semnificativă, de 40%, a cererii pentru rezervările tip early booking față de aceeași perioadă a anului trecut (perioada octombrie – februarie).

Preocuparea românilor pentru vacanța de vară se vede și pe grupurile specializate de pe Facebook. Spre exemplu, pe grupurile destinate vacanțelor în Grecia, oamenii au început să fie deosebit de activi.

Pe aceste grupuri, ofertele proprietarilor de spații de cazare din Grecia postează oferte în general mai ieftine decât pe Booking.

De altfel, aceștia încearcă exact acest lucru: să reducă prețurile eliminând comisioanele intermediarilor precum Booking.

Ce avantaje ai dacă îți cumperi vacanța cu câteva luni în avans. Există și dezavantaje

Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% și 45%, în funcție de transport, de unitatea de cazare și de destinație ori în funcție de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter.

Printre destinațiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia. Foarte mulți români caută să își facă vacanța și în Egipt.

De asemenea, agențiile de turism au pregătit pachete turistice reduse cu până la 40% și pentru perioada Paștelui precum și alte oferte speciale promovate în perioada TTR, potrivit Mediafax.

Peste 151 de companii, din 10 țări (Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia, Ungaria) participă la TTR2023 cu reduceri de până la 50% pentru destinațiile populare, dar și cu promoții speciale la vacanțe de lux.

Manifestarea înregistrează un grad de internaționalizare de 49% și se bucură de participarea oficială a țărilor: Bulgaria, Grecia, Israel, Maroc, Moldova, Tunisia.

Totuși, există și dezavantaje. Odată cumpărate pachetele turistice, este extrem de greu și costisitor pentru a schimba de exemplu data unui sejur.

Vizitatorii TTR pot achiziționa pachete turistice pentru sezonul de vară pentru România (litoralul românesc, stațiuni montane și balneoclimaterice, pensiuni rurale) dar și pentru destinații precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Egipt, Dubai, Thailanda, Cancun, Maldive, Republica Dominicană, Seychelles, Bali, Kenya, Zanzibar, Ibiza, Tenerife sau croaziere exclusiviste.

„Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României este, în mod tradițional, cel mai important eveniment de turism al anului în țara noastră.

Sunt reduceri, sunt oferte speciale și așteptăm cu drag turiștii și partenerii. ANAT este partener al acestui târg de 24 de ani, de la prima ediție.

La această ediție, TTR găzduiește și un workshop business to business între companii de turism românești și elene, unde cele două destinații, România și Grecia, se vor promova reciproc”, declară Dumitru Luca, președinte ANAT.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax