Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță în Grecia 2022: Reguli de călătorie anunțate de autoritățile elene pentru noul sezon. Ce restricții au fost eliminate

Publicat

Grecia, una dintre principalele destinații turistice pentru români și-a schimbat regulile pentru vizitatori. Certificatul COVID erămâne valabil, dar completarea PLF devine opțională.

Reguli de călătorie în Grecia

Vizitatorii vaccinați nu mai sunt nevoiți să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) înainte de a intra în țară începând din 15 martie.

Citește și Reguli și condiții de călătorie în Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia și Bulgaria

Cu toate acestea, rămâne în vigoare un PLF simplificat, a cărui completare este OPȚIONALĂ, cu unicul scop de a permite călătorului/familiei să elibereze un certificat UE de rezultat negativ sau pozitiv al testului COVID-19.

Călătorii, care decid să completeze formularul simplificat, vor primi PLF cu codul lor unic de răspuns rapid (QR) prin e-mail (codul QR va fi furnizat într-un link în e-mail).

Vezi și Vacanța 2022. Concediul în Grecia va fi mai scump anul acesta. Cât va costa un gyros, o bere sau o cină cu fructe de mare

PLF poate fi găsit, de asemenea, în aplicația Visit Greece și pe site-ul travel.gov.gr. Se recomandă cu insistență ca toți vizitatorii să descarce gratuit aplicația Visit Greece, înainte de sosirea în Grecia.

Călătorii complet vaccinați nu mai trebuie să prezinte dovada unui test COVID-19 negativ pentru a intra în Grecia.

Călătorii nevaccinați vor avea în continuare nevoie de un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire sau de un test rapid antigen efectuat cu 24 de ore înainte.

Plajele sunt deschise, dar oamenii trebuie să păstreze distanța. Măștile trebuie purtate în toate locurile publice închise.

Sursă: travel.gov.gr

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate