Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon. Cât costă în funcție de hotel și unde se plătește

Publicat

Pensionare în Grecia

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon. Va avea valori diferite în funcție de gradul hotelului și, atenție, se plătește la fața locului, nu este inclusă în prețul pachetului turistic. 

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023.

Prețurile pentru un sejur cresc astfel semnificativ, cu până la 70 de euro. Valoarea taxelor rămâne constantă chiar și pentru perioadele mai-iunie și septembrie când în mod normal pachetele turistice sunt mai ieftine.

Taxa pe climă este sezonieră și va fi plătită din martie și până în octombrie, în funcție de nivelul de cazare. Astfel, pentru camere închiriate sau apartamente, tariful este de 1,50 de euro/zi, de persoană, iar la un hotel de cinci stele taxa ar putea ajunge și la 10 euro/zi.

Turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

În perioada noiembrie – februarie, taxarea este mai mică. Adică începe de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

Vacanță în Grecia 2024: Cât e „taxa de reziliență climatică” în Grecia

„Taxa de reziliență climatică” se va aplica în funcție de sezonul de călătorie și ar putea fi percepută în perioada martie-octombrie.

 • Hotelurile de 1 și 2 stele vor percepe o taxă de 1,50 euro/camera/zi, față de 0,50 de euro în 2023
 • Hotelurile de 3 stele vor avea o taxă de 3 euro/camera/zi, față de 1,50 de euro în 2023
 • Hotelurile de 4 stele vor plăti 7 euro/camera/zi, față de 3 euro în 2023
 • Hotelurile de 5 stele vor avea o taxă de 10 euro/camera/zi, față de 4 euro în 2023

Potrivit Greek Reporter , taxele nu vor fi incluse în prețurile operatorilor sale ale agențiilor de turism. Ele vor fi plătite la destinație.

„E o taxă nouă în Grecia pe care clienții trebuie să o plătească la check-in în hoteluri. Se plătea o taxă pe noapte înainte, dar acum suma s-a mărit puţin (…) Nu credem că e o mare problemă pentru clienți” spune Yannis Hatzis, președintele Federației Hotelierilor din Grecia.

Autoritățile elene estimează că vor aduna, cu ajutorul noii taxe, în jur de 300 de milioane de euro. Asta după ce numărul turiștilor a crescut, depăşind recordurile de dinaintea pandemiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. facsimil

  duminică, 25.02.2024 at 18:33

  grecia, o țară din lumea a 3-a a capitalismului de cumetrie. habotnici până-n pânzele albe.
  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 2. Radu Constantin

  luni, 26.02.2024 at 12:54

  O să mergem în Turcia, aiae 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax