Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță în Grecia: Record de încasări în lunile de vară și cel mai bun sezon de toamnă din istorie. Cât a câștigat țara din turism

Publicat

Turismul grecesc a stabilit un nou record de venituri în acest sezon turistic, cel puțin până acum, conform cifrelor oficiale.

Totodată există o cerere puternică pentru extrasezonul din această toamnă, nu doar în octombrie, ci și în noiembrie, scrie publicația ekathimerini.com.

Acest fapt întărește estimările că anul se va închide cu încasări de călătorie de aproximativ 21 de miliarde de euro și aproximativ 35 de milioane de vizitatori străini.

Cererea puternică de vacanțe de toamnă pentru Grecia, de pe piețe precum Germania, România și Marea Britanie, este probabil favorizat și de vremea foarte frumoasă, cu temperaturi de vară și o apă caldă a mării.

Cererea în octombrie este, de asemenea, cu 8% mai mare decât anul trecut.

Potrivit datelor de la Banca Greciei, încasările generate de călătorii în primele șapte luni ale acestui an s-au ridicat la 10,321 miliarde EURO, față de 9,116 miliarde de EURO în aceeași perioadă din 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Aceasta este o creștere procentuală de 13,21% – adică 1,2 miliarde EURO.

Comparativ cu primele șapte luni din 2022, încasările au crescut cu 20,2%, aproximativ la fel cu sosirile călătorilor străini în Grecia (+21,9%), a raportat banca centrală.

Aceste cifre includ doar una dintre cele trei luni puternice din sezonul grecesc. Datele pentru august și septembrie sunt de așteptat să confirme această tendință.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax