Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Vacanţă în siguranţă”: Acțiune a polițiștilor la tabăra școlară de la Arieșeni. Aproape 50 de elevi au fost informați despre delincvența juvenilă

Publicat

17.08.2011-Stire-Tabara-Floare-de-colt---WEBPoliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu partenerii campaniei „Vacanţă în siguranţă”, desfășoară în continuare activităţi educativ – preventive destinate elevilor aflaţi în taberele şcolare. O nouă activitate a avut loc marți la tabăra din Arieșeni, în prezența a 48 de elevi din județul Tulcea.

Pe perioada vacanţei de vară 2015, poliţiştii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Județene pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfășoară activități cu caracter informativ preventiv, în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Sunt vizaţi atât copiii instituţionalizaţi în centrele de plasament, cât şi copiii aflaţi în taberele şcolare.

O astfel de activitate a avut loc marţi, 21 iulie, la tabăra de la Arieşeni, unde 48 de copii din judeţul Tulcea, din clasele V-VI, însoţiţi de cadre didactice şi-au petrecut o parte din vacanţa de vară.

Elevii au fost informaţi în legătură cu riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile din tabără şi îndrumările profesorului supraveghetor dar şi în legătură cu consecinţele psiho-socio-juridice ale unui comportament deviant sau al consumului de droguri.

Totodată, elevii au primit sfaturi utile pentru siguranţa lor, în calitate de participanţi la traficul rutier.

Acest tip de activitate vizează, pe lângă realizarea unei educaţii antiinfracţionale şi antivictimale în rândul şcolarilor, dezvoltarea personalităţii tinerilor, în spiritul respectării valorilor morale şi civice, precum şi stimularea comunicării dintre poliţişti şi elevi.

Activităţile cu caracter preventiv, planificate pe perioada vacanţei de vară, sunt continuate.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax