Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță în siguranță: Polițiștii din Alba, acțiuni educative în taberele de la Ighiu, Albac și Arieșeni

Publicat

Polițiștii, alături de reprezentanții altor instituții din MAI desfășoară activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară. 

Copiii și adolescenții aflați în zone de agrement vor lua parte la lecția siguranței, pe parcursul întregii veri.

În săptămâna 19 – 23 iunie 2023, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 400 de copii, care se bucură de vacanța de vară în tabere de agrement din Ighiu, Albac și Arieșeni.

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate răspunderea penală a minorilor și consecințele pe care le poate avea un comportament delincvent asupra evoluției unui tânăr.

Totodată, nu au lipsit discuțiile despre formele traficului de persoane, despre cum sunt racolate victimele, da și mesajele pentru prevenirea consumului de droguri.

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

Pe durata întregi vacanțe, polițiștii vor fi alături de copii și adolescenți, pentru a-i îndruma și sprijini în adoptarea unei conduite sigure.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tinerilor să țină seama de câteva sfaturi:

 • Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrați în anturaje dubioase!
 • Evitați frecventarea locurilor și mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
 • Nu vă jucați în zona căilor ferate și nu vă urcați pe vagoanele din componența trenurilor. Riscați să fiți electrocutați!
 • În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!
 • Nu acceptați, niciodată, să vă întâlniți, în mod real, cu o persoană pe care ați cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiți de ceea ce au pretins că sunt pe Internet și astfel, puteți deveni victima traficului de persoane și a altor întâmplări tragice!
 • Evitați să postați pe Internet fotografii cu voi sau cu familia; acestea sunt personale și nu trebuie să ajungă la cunoștința oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite pentru a vă face rău!
 • În cazul în care primiți, prin intermediul internetului, o fotografie/un film cu conținut sexual cu un minor, chiar și de la o persoană cunoscută, nu o transmiteți mai departe altor persoane! Puteți intra sub incidența legilor referitoare la prevenirea și combaterea pornografiei infantile!
 • Nu acceptați tot felul de provocări de la persoane sau jocuri on-line, care ar putea să vă pună în pericol integritatea corporală, siguranța şi chiar viața!
 • Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!
 • Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 • Când folosiți bicicleta sau cu trotineta, respectați regulile de circulație;
 • După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
 • Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax