Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanțe în Grecia 2024 fără controale la granițele terestre. Schengen regional între România, Bulgaria și Grecia – propunere

Publicat

Vacanțe în Grecia 2024 fără controale le granițele terestre. Este o inițiativă a unor europarlamentari, care propun un ”Schengen regional” care să fluidizeze traficul la frontiere, în drumul spre Bulgaria și Grecia. 

Europarlamentarii români Dacian Cioloș și Vlad Gheorghe, alături de europarlamentarul grec Georgios Kyrtsos și parlamentarul bulgar Daniel Lorer i-au propus ministrului grec al imigrației și azilului ridicarea controlului la frontiera terestră Schengen dintre România, Bulgaria și Grecia.

Grupul de europarlamentari a alcătuit o scrisoare comună în care îi cer oficialului grec să propună măsura în cadrul reuniunii informale a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne, care se desfăşoară joi, 25 ianuarie.

Ridicarea controalelor ar fluidiza mult traficul la frontiere.

Vacanțe în Grecia 2024 fără controale

„Împreună cu aleși la nivel european și național din România, Bulgaria și Grecia, am trimis o scrisoare oficială către ministrul Imigrației și Azilului din Grecia, în care îi propunem să solicite ridicarea controalelor la frontierele terestre Schengen la intrarea în Grecia pentru români și bulgari.

O poate face la Consiliul JAI care are loc, azi, la Bruxelles. Aceasta este, de altfel, și o cerere a patronatelor din turism din nordul Greciei pentru guvernul de la Atena.

Atâta vreme cât nu avem un calendar clar pentru aderarea la zona Schengen cu granițele terestre, este de datoria noastră să menținem subiectul pe agenda europeană”, a transmis Dacian Cioloș prin intermediul unei postări pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax