Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Vacanțe mai scurte pentru elevii din România. Ministrul Educației vrea ca anul școlar să fie lungit în perioada următoare

Publicat

Vacanțele elevilor s-ar putea scurta din anul școlar următor, iar structura anului școlar va fi modificată. Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar. 

Acesta a declarat că a făcut o propunere în acest sens chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată pentru că era nevoie de predictibilitate.

„Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită.

Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor.

Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România… ele vor trebui să fie recuperate în timp.

Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educaţii, duminică seară, la Digi 24.

Citește și: BACALAUREAT 2021: SUBIECTELE la ROMÂNĂ. Text argumentativ despre greutățile vieții, particularitățile nuvelei

Asta în contextul în care există și alte voci, printre care fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care au vorbit despre scurtarea vacanței de vară la o lună.

Anul școlar cuprinde în România 34 de săptămâni, mai scurtă decât în majoritatea țărilor europene.

Vezi și MODELE de SUBIECTE pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

Sursă: Universul.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax