Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vaccinarea anti-COVID trece la medicii de familie. Când se va finaliza transferul. Anunțul noului șef al CNCAV

Publicat

Medicii de familie vor prelua sarcina vaccinării anti-Covid 19. Secretarul de stat Andrei Baciu a preluat CNCAV cu obiectivul de a asigura transferul vaccinării în cabinetele medicilor de familie.

„Am preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activității de vaccinare anti-COVID de la tip <campanie> către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie. Această tranziție va dura câteva săptămâni, timp în care toți cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, a scris pe Facebook noul șef al CNCAV.

Baciu adaugă că a avut o colaborare foarte bună cu Valeriu Gheorghiţă: „a fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârșit în săptămânile care urmează. Vaccinarea anti-COVID va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății”.

Secretarul de stat Andrei Baciu a fost numit în funcția de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), în locul colonelului Valeriu Gheorghiță, care a devenit director al Spitalului SRI.

Valeriu Gheorghiță a fost numit manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”. Fostul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19 anunță că astfel intră în echipa medicală a Serviciului Român de Informații.

Valeriu Gheorghiță a anunțat prin intermediul unui mesaj că începând de marți face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informații, preluând funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

„Parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onoreaza, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Agrippa Ionescu deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Noul manager al spitalului SRI a vorbit și despre perioada în care a coordonat campania de vaccinare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    vineri, 04.03.2022 at 11:05

    Cum Pisici, ar putea medicii de familie, sa efectueze vaccinarea cu vaccinul Pfizer, care necesita pastrarea in frigidere cu temperatura de minus 70-75 grade Celsius, nenea A. Baciu ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax