Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinarea HPV în Alba. De săptămâna viitoare, se pot obţine informaţii de la medicii de familie. Şeful DSP: „Participăm şi la şedinţele cu părinţii din şcoli”

Publicat

Părinţii  din Alba care au fetiţe cu vârsta între 11 şi 14 ani pot să se prezinte de săptămâna viitoare la medicii de familie, pentru a li se explica noul program de vaccinare împotriva cancerului de col uterin. De anul acesta, campania de vaccinare HPV se va desfăşura doar pe baza cererilor înregistrate de la părinţi.

“Recomandăm tuturor părinţilor să se consulte şi să-şi vaccineze fetiţe, ceilalţi au o mare responsabilitate privind posibila îmbolnăvire a copiilor. Orice informare din surse neautorizate poate afecta viitorul copilului. Medicii din DSP sunt la dispoziţia părinţilor pentru orice informaţii tehnice medicale. Suntem dispuşi, dacă o să fim invitaţi, să participăm şi la şedinţe cu părinţii în şcoli”, a declarat pentru Alba24.ro directorul DSP Alba, Horea Timiş.

“Probabil vaccinarea va începe în luna octombrie. Nu am primit încă toate datele de la Ministerul Sănătății. Medicii vor discuta cu părinții și cei care sunt de acord cu vaccinarea vor fi trecuți pe o listă care va fi trimisă la DSP Alba. Astfel, se va evita cumpărarea mai multor doze și vor fi administrate doar în baza listelor. Vaccinul HPV va fi identic cu cel administrat în programul care a fost sistat”, au declarat alte surse medicale.

Vaccinul HPV protejează împotriva a patru rădăcini de virus: două care cauzează leziuni genitale și două care provoacă aproape 70 la sută din cazurile de cancer de col uterin. Medicii de specialitate spun că peste jumătate din persoanele active sexual vor contacta acest virus la un moment dat.

În urmă cu trei ani, mulţi părinţi au refuzat să-şi vaccineze fetiţele împotriva virusului HPV, având reţineri privind siguranţa serului. Au fost nevoiţi să semneze un document prin care îşi asumau riscurile. Astfel, vaccinarea fetiţelor a fost oprită. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a anunţat că imunizarea va fi reluată numai la cererea părinţilor şi după ce se va face o campanie de informare.

Nicoleta MATEIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax