Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vaccinarea în etapa a treia. Care sunt pașii pentru programare și ce poți face dacă nu poți ajunge în ziua respectivă

Publicat

O listă de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID se deschide în 15 martie, în a treia etapă de imunizarea, cea pentru populația generală.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum ne putem programa

„Vin doze semnificativ mai crescute și putem trece la etapa a treia, la ultima etapă, în care absolut oricine care se încadrează în recomandările pentru vaccinurile existente se poate programa.

Cum se face acest lucru? Dacă până în momentul de față se programau la un centru de vaccinare, în funcție de locurile pe care noi le deschideam care erau, evident, în oglindă cu numărul de vaccinuri pe care noi le primeam, din acest moment, de pe 15 martie, mai precis, practic se deschide o listă de așteptare.

Astfel, oricine își dorește să se vaccineze nu mai trebuie să aștepte și să urmărească deschiderea de noi sloturi, distribuția acestora etc.

Concret, se va întâmpla în felul următor: când se intră, platforma rămâne aceeași, vaccinare-covid.gov.ro, astfel că după 15 martie cine dorește să se înscrie pe o listă de așteptare va intra pe platformă și va selecta un centru pentru că nu este o listă de așteptare globală, aferentă procesului de vaccinare în general.

Va fi câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare. Omul intră pe platformă, evident, își creează un cont, identifică un centru de vaccinare și se înregistrează pe lista de așteptare a respectivului centru.

Foarte important e că vom putea vedea câte persoane sunt în fața noastră.

Poate acesta va fi unul dintre criteriile care va sta la baza selecției unui centru sau al altuia.

În momentul în care centrul este deschis, persoanele vor fi notificate prin sms, astfel încât fiecare persoană va ști data la care se va putea vaccina în centrul ales.

Deci vorbim despre o listă de așteptare a fiecărui centru.

Pentru etapa a treia nu mai contează vârsta nu mai contează nimic, este ultima etapă, cea generală, la care ne-am dorit cu toții să ajungem”, a explicat Andrei Baciu în exclusivitate pentru dcnews.ro.

Secretarul de stat a explicat ce se întâmplă atunci când o persoană nu poate ajunge la vaccinare.

„Există posibilitatea de a-ți menține beneficiul câștigat prin înscrierea pe lista de așteptare. Evident că se pot întâmpla astfel de situații, cu atât mai mult cu cât nu știm imediat ziua în care ne vom vaccina și centrul.

O persoană care se află într-o astfel de situație va trebui să facă câțiva pași foarte simpli.

În primul rând, trebuie să intre pe platformă în același mod în care s-a programat și să selecteze o altă dată sau un alt centru.

Evident că ordinea și prioritatea vor fi păstrate, o persoană care este într-o astfel de situație nu va fi trimisă la coada listei și să fie nevoită să mai aștepte.

Platforma va găsi soluții pentru zile sau centre similare, deci practic nu se va pierde locul de așteptare pe listă”, a spus Andrei Baciu.

Anularea programării inițiale se va face automat, centrul fiind înștiințat de numărul de vaccinuri necesare.

„Platforma nu permite 2 programări distincte pentru același CNP, pentru a nu irosi doze, pentru a nu-i pune în situații dificile nici pe cei din centrele de vaccinare, pentru că asta ar însemna ca echipele din centrele de vaccinare să aibă o doză în plus pe care nu trebuie să o irosească”, a mai spus acesta.

sursă: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax