Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Vaccinarea la chiuvetă”: Plătești, doza se aruncă, dar ai certificat. Unii bolnavi ”vaccinați” ajung la spital cu forme severe

Publicat

O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, să vorbească de „vaccinarea la chiuvetă”.

Este vorba despre pacienții care ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați, iar medicii au dubii în legătură cu certificatele de vaccinare obținute de aceștia. Polițiștii au întocmit un dosar penal in rem și fac cercetări.

Suspiciunea este legată de faptul că au apărut pacienți care au făcut forme severe de COVID-19, deși spuneau că sunt vaccinați.

Este un adevărat fenomen, explică doctorul timișorean.

Un fenomen greu de dovedit. Situația vine în contextul în care o mare parte dintre români refuză vaccinarea, dar au nevoie de certificate pentru a merge în concediu.

Cu forme severe, dar ”vaccinați”

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați.

Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare.

Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat”, a mai declarat, la Digi24, Oancea.

IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Dany

  joi, 26.08.2021 at 15:22

  Mah nu mai știu ce sa inventeze. Da ca vaccinul nu este eficient în toate cazurile nu i-a nimeni în calcul? Totuși vorbim de un vaccin aflat încă în faza de testare.

 2. Cristi

  joi, 26.08.2021 at 16:41

  Nu fi asa sigur ca inventeaza.Daca vrei adevarul de ce nu te faci jurnalist de investigatii.Stai jos ca bine stai,si nu trebuie sa te ții de nimic.

 3. nicole

  vineri, 27.08.2021 at 12:26

  Curios, injectiile sunt atat de eficiente, dar raportarile din Israel arata o crestere spectaculoasa a numarului de imbolnaviri, spitalizari,bolnavi in ATI si decese in perioada in care s-a administrat doza 3 la 1,5 milioane de oameni. Chiar si cu suprarapel in tara model exista 693 de persoane in stare grava.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate