Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficienţă de 91,6% împotriva Sars-Cov-2 și pare sigur. Se află în faza 3 a studiului clinic

Publicat

Vaccinul rusesc Sputnik V a prezentat o eficienţă de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu maladia COVID-19.

Datele medicale au fost furnizate de faza III a studiului clinic și au fost analizate de mai mulţi oameni de ştiinţă şi publicate marţi în ediţia internaţională a prestigioasei reviste medicale The Lancet.

  • Denis Logunov și colegii își raportează rezultatele intermediare ale unui studiu de fază 3 al vaccinului Sputnik V COVID-19 din Lancet. Rezultatele studiului arată un efect protector puternic consistent în toate grupele de vârstă ale participanților  – The Lancet.

Oamenii de ştiinţă consideră că rezultatele furnizate de faza III a studiului clinic echivalează cu faptul că omenirea dispune de acum de încă o „armă” eficientă în combaterea pandemiei de COVID-19 şi că ele au justificat într-o anumită măsură decizia Moscovei de a administra acest vaccin înainte ca datele finale să fie publicate.

Rezultatele, centralizate de Institutul Gamaleia din Moscova, care a dezvoltat şi a testat vaccinul, sunt în concordanţă cu datele de eficacitate raportate în faze anterioare ale studiului clinic, demarat în luna septembrie la Moscova.

„Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată pentru graba sa nepotrivită, pentru tăierea curbelor şi pentru absenţa transparenţei”, au declarat profesorul Ian Jones de la Universitatea Reading şi profesoara Polly Roy de la London School of Hygiene & Tropical Medicine într-un comentariu publicat în The Lancet.

„Însă rezultatul raportat aici este clar şi principiul ştiinţific al vaccinului a fost demonstrat”, au adăugat aceiaşi oameni de ştiinţă, care nu au fost implicaţi în realizarea studiului clinic. „Un alt vaccin poate de acum să se alăture luptei pentru a reduce incidenţa COVID-19”, au mai spus ei.

Sursă: The Lancet

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    miercuri, 03.02.2021 at 10:12

    Da? Si ce o sa zica acum werner si #rezistii daca va fi aprobat in Uniunea Europeana? Parca in decembrie spuneau ca nu este bun de nimic… Sputnik V se pare ca este mai eficient decat actualele vaccinuri distribuite in Romania, care au eficacitatea „umflata cu pompa”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax