Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinurile împotriva Hepatitei B au ajuns și în județul Alba. De LUNI, medicii de familie pot prelua dozele de la DSP

Publicat

Vaccinurile împotriva Hepatitei B vor putea fi ridicate de către medicii de familie de la Direcția de Sănătate Publică începând cu data de 8 septembrie. Aceste vaccinuri care se administrează copiilor la naștere a lipsit din maternități, atât din țară, cât și din județul Alba.

Începând cu săptămâna viitoare, părinții din județul Alba, ai căror bebeluși nu au fost vaccinați la naștere se pot prezenta la medicii de familie pentru recuperarea vaccinului și administrarea acestuia.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

”Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi”, transmit cei de la Ministerul Sănătății.

Până în acest moment, Ministerul Sănătății a recepționat primele 50.000 de doze de vaccin anti-hepatic B, din cele 200.000 pe care urmează să le achiziționeze în decursul acestui an.

Sediul DSP Alba se află pe B-dul Revoluției 1989 nr. 23

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax