Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de aer polar deasupra României: gerul va cuprinde cea mai mare parte a țării. Probabilitate mare de ninsori în toată Europa

Publicat

După valul de căldură de sâmbătă, duminică începe să se răcească la noi în țară, din cauza unui val de aer polar care se va abate asupra României.

Temperaturile vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord dar şi zonele montane.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua senzația de rece.

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a vorbit în direct la Antena 3 despre cum va fi vremea săptămâna viitoare.

„Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simții în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14, 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi.

De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a declarat directorul ANM.

Frigul arctic va lovi toată Europa

Situația din Europa din această săptămână este susținută de un model meteorologic cu presiune scăzută peste Atlantic și vestul Europei și vreme mai stabilă mai la est și la sud.

O explozie de frig arctic va începe să se răspândească de la nord la sud în Regatul Unit și Irlanda mai întâi, extinzându-se treptat în restul Europei de Vest și, de asemenea, în centrul Europei, în weekend.

Temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât în ​​mod normal, cea mai rece pentru acest sezon de iarnă de până acum, potrivit severe-weather.

Se prognozează multă ninsoare pentru munți și ploi abundente mai la sud, deoarece mai multe sisteme frontale vor traversa continentul european.

Crește probabilitatea unor cantități semnificative de zăpadă într-o mare parte a Europei centrale și parțial de vest, în cursul săptămânii viitoare.

În următoarele zile, posibil chiar și până la sfârșitul săptămânii viitoare, vom avea vreme destul de rece pentru mijlocul lunii decembrie, care ar trebui să aducă furtuni de iarnă, zăpadă, viscol local în Europa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ali-ali

    sâmbătă, 10.12.2022 at 10:52

    Acum cativa ani, acest lucru era ceva normal, nu reprezenta o stire! In afara de zonele montane, in Romania nu a mai nins de ani buni! Acum avem 13 grade in luna decembrie!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax