Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de aer rece deasupra României, de joi: Temperaturile scad și vin ploile în toată țara

Publicat

ploaie umbrela vremea prognoza meteo

Vara a trecut și sunt așteptate scăderi de temperatură în majoritatea zonelor țării, dar și precipitații, spun meteorologii. Față de începutul săptămânii, prognoza s-a schimbat.  

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat că, începând de miercuri seara, ploile și furtunile se vor instala în cea mai mare parte a țării, iar în weekend maximele nu vor mai trece de 28 de grade.

Un val de aer rece va pătrunde în țara noastră aducând ploi și furtuni în unele zone, dar și o răcorire a vremii.

Citește și Vremea până în 9 octombrie: Sfârșit de septembrie cu temperaturi plăcute, dar și cu multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Dacă miercuri vom avea o maximă de 33-34 de grade, în următoarele zile, temperaturile înregistrate în România cu greu vor ajunge la temperatura maximă de 28 de grade.

Furtunile apar și în România

După temperaturi apropiate de pragul caniculei, furtuna care face ravagii în vestul și centrul Europei va lovi România. Elena Mateescu, director ANM, a anunțat prognoza meteo actualizată

Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată de joi până sâmbătă, în acest interval fiind așteptate cantități de apă de până la 25 – 40 l/mp.

”Precipitații vom avea începând de miercuri în zone restrânse. De miercuri după amiază, dar mai ales pe timpul nopții de miercuri spre joi precipitațiile se vor extinde în țară, urmând ca joi să avem parte de o zi ploioasă.

Joi: caniculă și instabilitate atmosferică

Joi ne apropiem și chiar atingem pragul de caniculă 35° posibil și în Capitală, dar în același timp, în regiunile intracarpatice, fenomenele de instabilitate vor fi în desfășurare, pentru că vorbim de ploi torențiale, care la nivel local pot fi însemnate cantitativ și pot cumula pe secvențe scurte de timp, valori de 20-30l/m².

Vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60km/h și izolat, condiții de grindină, așa cum menționăm în mod deosebit în partea de vest, nord-vest, nord-centru, dar și în zona de munte.

Vineri, temperaturi apropiate de 30 de grade

Vremea va fi în general instabilă în partea de nord a țării, dar și la munte. După-amiază, în zonele de sud, sud-vest și centru, dar și în regiunile montane aferente, vor exista verse cu tunete și fulgere.

”Vineri vorbim de fenomene de instabilitate și în partea de sud-sud-est a țării, dar rămânem pe un punct de vreme caldă.

Vineri, cel puțin în sudul țării, vom vorbi din nou de temperaturi apropiate de 30° și duminică chiar valori apropiate, de asemenea, de 28, ceea ce ar însemna normalul termic al datei din calendar.

Săptămâna viitoare cu siguranță vom vorbi de valori apropiate de pragul de caniculă. Așadar, în continuare, vremea pentru luna septembrie din punct de vedere termic, rămâne mai degrabă o vreme de vară”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    marți, 12.09.2023 at 15:18

    Slavă Domnului dacă va ploua! Mai avem nevoie și de apă, nu numai de căldură!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax