Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de căldură în Transilvania. Meteorologii anunță temperaturi maxime de până la 37 de grade Celsius

Publicat

Soare canicula

Meteorologii anunță un val de căldură în toată România. Potrivit ANM, începând cu luni, 10 iulie Banatul și Oltenia vor fi cuprinse de un val de căldură și caniculă.

În zilele următoare, valul se va extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Intervalul de valabilitate al informării este cuprins între 10 și 14 iulie.

Citește și VREMEA în ALBA, 10-16 iulie: Maxime de 33 grade Celsius dar și câteva furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade Celsius.

În zonele de câmpie, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sfaturi generale pentru pregătirea de caniculă

  • Locuința și locul de desfășurare a activității trebuie pregătite pe cât posibil pentru a asigura un mediu ambiental curat și răcoros.
  • Verifică funcţionarea corectă a sistemului de aer condiţionat (ventilatoare)
  • Izolează ferestrele. Montează temporar, între ferestre şi perdele, un sistem de reflectare a căldurii (exemplu: folie de aluminiu)
  • Acoperă ferestrele în care bate soarele dimineaţa sau după amiaza cu draperii, jaluzele, obloane. Acestea pot reduce căldura în casă cu până la 80%. Deschideți ferestrele noaptea și dimineața când temperaturile sunt mai scăzute.
  • Stingeţi sau scădeţi intensitatea luminii artificiale și închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie
  • Verifică actualizările meteo
  • Ai în vedere și factorii care agravează efectele caniculei asupra organismului:
    –  Umiditate crescută. (transpirația nu se va evapora la fel de repede, ceea ce va impiedica organismul să se racorească rapid).
    – Factori personali (vârsta, obezitatea, febra, deshidratarea, boala de inima, boala mintală, circulația necorespunzătoare a sângelui, arsurile solare, consumul de droguri și consumul de alcool în exces)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax